- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Поповић: Очекујемо да Србија добије најповољнију цену гаса

© Фото : Министарство/СрбијаНенад Поповић и Јуриј Борисов
Ненад Поповић и Јуриј Борисов - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2021
Пратите нас
Министар у Влади Србије и председник Међувладиног комитета за сарадњу са Русијом Ненад Поповић изјавио је у Москви, после састанка са замеником председника Владе Русије Јуријем Борисовим да се очекује да Србија добије најповољнију цену гаса из Русије и дугорчно осигура енергетску стабилност у земљи.
Поповић и Борисов, председник руског дела Међувладиног комитета, разговарали су о предстојећој посети председника Србије Александра Вучића Москви и састанку са председником Русије Владимиром Путином, а једна од главних тема припремног састанка пред сусрет двојице шефова држава било је питање снабдевања Србије природним гасом из Русије.
''Као што је рекао председник Вучић, питање набавке и цене гаса је најважнија тема за Србију у овом тренутку. Очекујемо да ће наша земља добити најповољнију цену гаса и да ћемо дугорочно осигурати енергетску стабилност у Републици Србији“, рекао је Поповић после састанка са Борисовим.
Поповић је истакао да се осим о гасу, разговарало и о више билатералних споразума који ће бити потписани следеће недеље у Москви.
Навео је да две стране раде на припреми бројних споразума из области инфраструктуре, саобраћаја, енергетике и иновација чија вредност износи више милијарди долара.
''Ови споразуми отвориће нове перспективе за развој сарадње Србије и Русије на стратешким основама", рекао је Поповић, наводи се у саопштењу кабинета министра.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала