- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Где је Шуаи Пенг: Први човек ВТА не верује и-мејлу из Кине

© REUTERS / ADNAN ABIDIКинеска тенисерка Шуаи Пенг
Кинеска тенисерка Шуаи Пенг - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2021
Пратите нас
Стив Сајмон, председник Женске тениске асоцијације (ВТА), огласио се поводом писма које је наводно добио од нестале кинеске тенисерке Шуаи Пенг, рекавши да му је „тешко да поверује“ да је Кинескиња аутор и-мејла.
Две недеље након што је Шуаи Пенг оптужила некадашњег вицепремијера Кине Џанга Гаолија за сексуално злостављање, једини траг који се може наћи о кинеској тенисерки је писмо који је послала председнику ВТА.
Писмо, односно и-мејл који је послат Сајмону, објавио је кинески државни медиј „ЦГТН“, али бројни новинари, па ни сам Сајмон, нису уверени у то да је Пенг на безбедном, односно да је уопште она написала писмо.
Кинеска тенисерка Шуаи Пенг - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2021
СПОРТ
Објављено писмо нестале тенисерке из Кине
Недуго након добијања мејла, први човек кровне организације женског тениса се огласио саопштењем које преносимо у целости:
„Саопштење које је данас објавио кинески државни медиј, а тиче се Шуаи Пенг, само ме је додатно забринуло око њене безбедности и тога где се налази. Тешко ми је да поверујем да је Шуаи Пенг написала тај и-мејл или да верује у то што је написано у њено име. Пенг Шуаи је показала невероватну храброст тиме што је оптужила бившег високо челника у кинеској влади. ВТА и остатак света морају да добију јасан доказ да је она безбедна.
Непрестано сам покушавао да допрем до ње на неколико различитих начина, али нисам успео.
Пенг Шуаи мора да има право да слободно говори, без притиска и застрашивања са било чије стране. Њене оптужбе о сексуалном злостављању морају бити поштоване и истражене потпуно транспарентно, без цензуре. Морамо поштовати и чути гласове жена, без цензуре“, подвукао је Сајмон.
На друштвеним мрежама покренута је акција „Где је Шуаи Пенг?“, којој се број повећава из сата у сат, а придружују се и особе које немају везе са тенисом.
Кинеска тенисерка Шуаи Пенг - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2021
СПОРТ
Нестала тенисерка – свет стрепи, Кина „шапуће“; Ђоковић: Шокиран сам
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала