- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Украјинци окренули наопако руску заставу – Босанци хтели обрачун јер су мислили да је српска /видео/

© AP PhotoФудбалери и навијачи Украјине на утакмици у Зеници против БиХ
Фудбалери и навијачи Украјине на утакмици у Зеници против БиХ - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2021
Пратите нас
На утакмици између Босне и Херцеговине и Украјине морала је да реагује полиција јер је на трибинама стадиона у Зеници умало избио инцидент између навијача две репрезентације због неспоразума око заставе.
Организатори утакмице донели су спорну одлуку да украјинске навијаче и „БХ Фанатикосе“ ставе на готово исту трибину.
Тиме као да су тражили инцидент, а на крају је до вербалног и дошло у тренутку када су Украјинци руску заставу, односно заставу институције председника Руске Федерације, окренули наопако чиме су желели да вређају Владимира Путина.
Навијачи Босне и Херцеговине нису то тако протумачили, они су мислили да су Украјинци унели српска обележја, пошто се српска застава добија када се боје руске окрену наопако, и то је умало довело до физичког обрачуна.
Оппште је познато да Украјинци у последњих неколико година на свакој фудбалској утакмици окрећу наопако руску заставу и тиме вређају „комшије“, међутим, Босанци очигледно нису били упућени и мислили су да се ради о провокацији српским бојама...
Припадници органа реда брзо су се нашли између две групе и већи инцидент је спречен. Страсти су се смириле и до краја сусрета није било проблема на трибинама.

„Моји Босанци довели Бугарина за селектора...“

Иначе, Србија се квалификовала на Мундијал у Катару, а поводом тога гост Спутњика био је рођени Сарајлија Раде Богдановић који је коментарисао и неуспех Босне и Херцеговине у квалификацијама за Светско првенство.
Богдановићу је било нејасно што су челници репрезентације БиХ довели Бугарина за селектора, а опширније о томе, али и о многим другим занимљивостима погледајте на нашем Јутјуб каналу.
Милош је и са повредом хтео да се бори за Србију, а за Спутњик открива тајну „Мистерових“ речи
Украјина послала Србију на немогућу мисију
„Оно о чему ми је Осим причао се неће десити с Пиксијем... А моји Босанци – довели Бугарина“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала