- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Амбасадор Турске позван у бугарски МИП због мешања у изборе

© AFP 2023 / BULENT KILICГласање на општим изборима у Бугарској
Гласање на општим изборима у Бугарској - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2021
Пратите нас
Амбасадор Турске у Бугарској Ајлин Секизкок позван је данас у бугарско Министарство спољних послова због многобројних сигнала о прекршајима на бирачким местима у Турској 14. новембра за време одржавања председничких и парламентарних избора у Бугарској.
Како се наводи у саопштењу Министарства, стални секретар бугарског МИП-а Иван Кондов скренуо је пажњу турској страни на агитацију у корист протурске политичке странке „Покрет за права и слободе“. Конкретно, сматра се да су то подстицали званичници у Турској, политички лидери, медији и организације које се баве питањима лица која су се преселила из Бугарске у Турску.
С тим у вези, бугарски спољнополитички ресор изразио је наду да ће се Анкара уздржати од агитације током другог круга председничких избора који се ближе.
„Бугарска страна очекује да ће се турске институције и званичници уздржати од активности усмерених на пропаганду и политичке поруке у вези са изборним процесом у Бугарској током предстојећег другог круга председничких избора који ће бити одржани 21. новембра“, наводи се у саопштењу.
Раније је бугарски министар полиције Бојко Рашков такође оптужио Турску за манипулисање гласањем прошле недеље. Он је скренуо пажњу на то да је на нека биралишта дошао толики број гласача да запослени заиста никако нису могли их приме.
Застава Бугарске - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2021
РЕГИОН
Бугарска политичарка: Ако останемо у кревету уместо да гласамо, председника ће нам изабрати Турска
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала