- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Технолошки све спремно за покретање „Северног тока 2“, али то зависи од сертификације

© Фото : Nickolay Ryutin / © Nord Stream 2 Гасовод "Северни ток 2"
Гасовод Северни ток 2 - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2021
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да је технолошки све спремно за покретање гасовода „Северни ток 2“, али је истовремено апеловао да се не нагађа о датуму покретања пројекта и да се не меша у рад регулатора.

„Нагађање о датуму сада је незахвалан посао и не бисмо желели то да радимо. Нико не може и не би требало да се меша у рад регулатора. Компанија испуњава све бирократске формалности како би се реализовала та процедура сертификације, а онда само треба чекати да се то деси. Технолошки је све спремно. Даље све зависи од испуњавања формалности повезаних са сертификацијом“, рекао је Песков, одговарајући на питање када могу почети испоруке гаса преко „Северног тока 2“.

Такође је још једном поновио да је „Гаспром“ испоручивао и испоручује Европи тачно онолико гаса колико од њега траже у оквиру услова које предвиђају уговори.
Подсетимо, немачки регулатор (Федерална агенција за мреже) обуставио је сертификацију компаније „Норд стрим 2 АГ“, као независног оператора гасовода „Северни ток 2“. Процес ће бити настављен када „Норд стрим 2 АГ“ формира немачку филијалу која ће се поново пријавити за сертификацију.
Раније је агенција „Ројтерс“, позивајући се на изворе у влади Немачке, саопштила да би обустављање процеса сертификације могло довести до тога да пуштање гасовода у рад буде одложено до марта 2022. године.
Гасовод у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2021
РУСИЈА
Захарова: Надамо се да се рокови за сертификацију „Северног тока 2“ неће променити
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала