- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Предлог нових мера у Црној Гори: Ковид потврде обавезне у здравству, просвети, војсци и полицији

© Sputnik / Бобан НововићРед за вакцинацију испред Музичког центра у Подгорици
Ред за вакцинацију испред Музичког центра у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2021
Пратите нас
Уколико Влада Црне Горе прихвати препоруку Института за јавно здравље, за петнаестак дана, без ковид потврде на посао неће моћи запослени у здравству, просвети, војсци и полицији.
Увођење обавезне ковид потврде, у том случају, важило би за комплетну јавну управу, а о усвајању препоруке Института за јавно здравље одлучује Влада.
„До првог децембра је дат рок да се обави вакцинација да би запослени у јавном сектору и генерално грађани имали времена да спроведу вакцинацију“, изјавио је директор Института за јавно здравље Игор Галић.
У овом моменту број вакцинисаних није довољан да би се зауставило даље ширење вируса, због тога су потребне нове мере попут увођења националне ковид потврде. Како извештава РТЦГ, уколико се ове препоруке усвоје без ковид потврде неће бити могуће да се уђе ни у јавни превоз, тржне центре, теретане, пословне просторе у којима делатност обавља више од три предузетника.
„Није то нешто што ми у Црној Гори измислили, то су развијене земље Европе увеле, нема разлога на основу студија да се ове мере и код нас не уведу и могле би дати резултат и сачувати нас од наставка агоније“, истакао је Галић.
За сада су у Црној Гори обавезне ковид потврде за улазак у угоститељске објекте, за присуство представама и спортским дешавањима као и приликом посете Божићном пазару у Подгорици.
Овог викенда најављује се интензивна контрола инспекције и полиције како би утврдили да ли грађани имају ове потврде у кафићима и ресторанима. Провераваће да ли се и упркос забранама организују свадбе.
Затварају се кафићи на Цетињу - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2021
РЕГИОН
Нове мере на снази у Црној Гори
Балкан - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала