- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Два лица Звезде – пораз црвено-белих у Мадриду

© Фото : АБА лига / Драгана СтјепановићКК Црвена звезда
КК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2021
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Реал Мадрида 79:67 у једанаестом колу Евролиге.
Изабраници Дејана Радоњића одиграли су два различита полувремена, и када је то случај, онда је тешко доћи до резултата, поготово на овако тешком гостовању.
Нико није очекивао победу црвено-белих, али су након првих двадесет минута игре показали да могу да се носе са „краљевским клубом“ и да је могуће бити у егалу.
У првом полувремену Звезда је играла сјајну одбрану и паметно у нападу, што показује и резултат на семафору (32:32), али у наставку нису успели да одрже исти ритам и домаћин је заслужено славио.
Звезда је на овом сусрету била без Николе Калинића, Луке Митровића, Нејта Волтерса, као и Ерона Вајта који је дуже ван терена, и ослабљена је пружила добар отпор једном од главних фаворита за освајање Евролиге.
Најефикаснији код Звезде био је Остин Холинс са 16 поена, Цирбес је постигао 12, Добрић девет, а Ивановић и Кузмић осам поена.
У победничком тиму најефикаснији били су Таварес са 15, Поарије са 14 и Ханга који је имао 11 поена, шест скокова и три асистенција.
Утакмица је отворена у ритму актуелног шампиона Србије и региона. Играло се споро, тврдо, поени су се тешко постизали и то је одговарало српском представнику.
Црвено-бели играли су јако паметно, готово без грешке, осим што је шут за три поена био лош, и у првом полувремену били су потпуно равноправан ривал – 32:32.
Ипак, у другом периоду ситуација на терену се променила. Реал је успео да пронађе ритам, Звездина одбрана је попустила и разлика је брзо била двоцифрена.
До краја сусрета играло се у лаганијем ритму, уз слабије дефанзивне секвенце и Реал Мадрид је заслужено славио.
Жељков изазов – ко сме да не одговори?
Московљани гледали Миротићеву представу – вратио се и Србин /видео/
Јокићев саиграч повредио Дончића – Далас мора без Словенца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала