- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски дронови „Орион“ са ракетама „Вихор“ спремни за извоз

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаДрон "Орион"
Дрон Орион - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2021
Пратите нас
Страни партнери су заинтересовани за куповину руских дронова „Орион“ са ракетама, рекао је Спутњику извор у војној индустрији.

„Од лета ове године страни купци из држава блиског и даљег окружења послали су пет захтева за испоруку беспилотних летелица ‘Орион’ наоружаних вођеним ракетама „Вихор М“, појаснио је саговорник.

Раније је компанија „Кронштадт“ саопштила да су завршени сви радови на копну и тестирања дронова „Орион Е“ са ракетама „Вихор“ и да следи тестирање лета са испаљивањем ракета.
„Орион“ припада класи средње високих јуришних беспилотних летелица великог домета. Максимална полетна маса им је 1.150 килограма, брзина крстарења 200 километара на сат, максимална висина лета је седам километара, а летелица се може налазити у ваздуху до 24 сата. Максимална маса борбеног оптерећења дрона је 200 килограма.
Група компаније „Калашњиков“ је произвела ракете „Вихор М“ за јуришне хеликоптере Ка-52. Максимална брзина им је 610 метара у секунди, опсег примене 800-10.000 метара, док је висина примене 10-4.000 метара. Ракета „Вихор“ може да пробије динамичку заштиту хомогеног оклопа дебљине 750 милиметара.
Беспилотный летательный аппарат (БПЛА) Орион-Э на выставке «Армия России – завтра» в рамках IV Международного военно-технического форума «Армия-2018» в Кубинке - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2021
РУСИЈА
Руске беспилотне летелице на изложби у Дубаију: Будућност су дронови с вештачком интелигенцијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала