- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хрватска је прошлост – Русија има тежак пут и пет могућих „мина“

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаДетаљ са утакмице Русија – Хрватска
Детаљ са утакмице Русија – Хрватска - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2021
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Русије није успела да се директно пласира на Мундијал у Катару и путем баража покушаће да избори карту за највеће фудбалско планетарно такмичење.
„Зборнајој команди“ био је потребан бод на „Пољуду“ против Хрватске, али сама је себе победила, постигавши аутогол у завршници, и Хрвати су се квалификовали за Светско првенство.
Русија и даље има шансу, али због новог система у баражу биће знатно теже обезбедити визу за Катар, у односу на претходна доигравања.

Ко се пласирао у бараж?

Португалија (носилац)
Шкотска (носилац)
Италија (носилац)
Русија (носилац)
Шведска (носилац)
Велс (носилац)
Пољска
Северна Македонија
Турска
Украјина
Аустрија
Чешка
Као што сте могли да прочитате, шест репрезентација спада међу носиоце, ради се о тимовима који су имали највише бодова као другопласирани и они ће имати предност домаћег терена у баражу.

Како функционише систем и против кога Русија не може да игра?

ФИФА је саопштила да Русија у баражу не може да се састане са Украјином, што аутоматски значи да се путеви двеју репрезентација разилазе у доигравању.
Када је реч о систему, национални тимови биће подељни у три костура по четири репрезентације, и само ће победник тог костура обезбедити пласман на Мундијал.
То значи да ће од дванаест репрезентација само три доћи до карте за Катар, што додатно отежава репрезентацијама пут до Шампионата.
Играће се по систему полуфинале-финале, игра се само једна утакмица, а домаћини полуфинала биће носиоци, док ће додатни жреб одлучити која ће репрезентација играти пред својом публиком у финалу баража.

Када је жреб за плеј-оф и када се играју утакмице?

Жреб за бараж одржаће се 26. новембра у Цириху и тада ћемо сазнати против кога ће Русија играти у полуфиналу, као и ко би могао да им буде потенцијални ривал у финалу.
Једном када се сазнају имена, онда ће се сва пажња преусмерити на 24. и 29. март 2022. године када су на програму полуфинални и финални мечеви три костура.

Ко су фаворити у баражу?

О фаворитима је тешко причати јер је у једној утакмици све могуће, али ако погледамо на папир јасно је да се Португалија и Италија издвајају по квалитету.
С обзиром да имају само три места и да су у баражу тако две јаке селекције, то осталим чини посао још тежим, али Србија је показала да Португалија није непобедива, док је и Италија показала одређене слабости након што је освојила титулу шампиона Европе.
Не треба никога отписати, поготово не селекције које нису домаћини, пошто такође у примеру Србије, овога пута из баража за Европско првенство, може да се види да је некада лакше играти као гост овакве мечеве где постоји невероватан притисак.

Кључни датуми

26.11.2021. – жреб за бараж;
24.3.2022. – полуфинала бараж;
29.3.2022. – финала баража;
1.4.2022. – жреб за групну фазу Светског првенства;
21.11.2022. до 18.12.2022. – Светско првенство Катар.
Борјан херој Канаде – спектакуларним одбранама води екипу ка Катару! /видео/
Украјинци окренули наопако руску заставу – Босанци хтели обрачун јер су мислили да је српска /видео/
Руски трагичар је поново преживео исти кошмар /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала