- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Нова власт у Бугарској смекшава став према Северној Македонији?

CC0 / Pixabay / Застава Бугарске
Застава Бугарске - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2021
Пратите нас
Нова влада у Бугарској могла би да смекша свој политички приступ према Скопљу и да пружи подршку Северној Македонији по питању чланства у ЕУ, закључак је „Бугарске националне телевизије“ за коју је Корнелија Нинова, председница Бугарске социјалистичке партије, дала интервју.
Према речима бугарске политичарке, нова власт у Софији спремна је да одустане од неколико захтева бившег руководства који се тичу заједничке историје Бугарске и Северне Македоније.
Она је то објаснила тиме што партија ВМРО-БНД бившег министра одбране Красимира Каракачанова, која се највише и залагала против Скопља, на минулим парламентарним изборима није ушла у парламент.
Поред тога, како је констатовала, ни њена Социјалистичка партија Бугарске, која такође има чврст став по питању Северне Македоније, такође неће ући у нови састав Владе.
„Бојим се да ће током преговора о новом саставу Владе бити доста осетљивих питања, а ја ћу само бити сметња да се они реше. Свима је јасно да док год ја будем водила преговоре о новом сазиву Владе Северна Македонија неће ући у ЕУ уколико буде наставила да брише нашу заједничку историју. Видим тренд да нова власт жели да постигне са Скопљем договор без решавања тих историјских питања. Умем да читам између редова“, казала је она.
Кирил Петков и Асен Василев - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2021
РЕГИОН
Бугарски европосланик: Победничка странка издаје земљу најављујући нови приступ Скопљу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала