- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски зет оштро о мењању историје: Стејплс постаје Крипто – за 700.000.000

© REUTERS / Kirby LeeСтејплс центар – Лос Анђелес
Стејплс центар – Лос Анђелес - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2021
Пратите нас
Пол Џорџ, амерички кошаркаш који је ожењен Српкињом Даниелом Рајић, критиковао је што ће се легендарна дворана у Лос Анђелесу – Стејплс центар – преименовати у Крипто арену.
Џорџ, који наступа за ЛА Клиперсе у Стејплсу, био је изненађен што се мења име легендарној арени и то у „Crypto.com“ – име са који не може да се поистовети ниједан навијач, пре свега, Лејкерса јер је то, од 1999. године, дом и најпрестижније кошаркашке франшизе на свету.
Да, и Клиперси играју у овој дворани, али она никада није била њихова јер су Лејкерси десет пута популарнији – и када се каже „Стејплс центар“ прва асоцијација увек је жуто-љубичаста боја.
Због тога се Клиперси и селе у нову дворану „Интуит дом“ чије отварање је заказано за 2024. годину, али до тада ће и даље играти у Стејплс центру, односно од 25. децембра 2021. – Крипто арени.
„Дефинитивно ће бити чудно. Иста је локација, иста дворана, али као да бришете историју називајући дворану другачијим именом... Добро је што нећемо бити овде још дуго“, рекао је Џорџ алудирајући на Интуит дом у који се селе 2024.
Непотребно је причати колико су криптовалуте популарне и колико су људи који су међу првима ушли у овај бизнис имућни, те су се убрзо појавиле информације и колико је компанија „Crypto.com“ платила да за име дворане.
Према изворима „Си-ен-би-сија“, уговор је потписан на двадесет година и вредан је 700 милиона долара.
То ће бити убедљиво највећи уговор у НБА лиги, већи и од ЛА Клиперса који су име дворане у Инглвуду – Интуит дом – продали истоименој компанији за 500.000.000 долара.
У поређењу, „Chase Bank“ је 2016. године платила 300 милиона долара да се дворана Голден Стејт Вориорса у Сан Франциску зове њиховим именом.
Лејкерси као најпрестижнија франшиза извукли су највећи уговор и то, ни мање ни више, од компаније која се бави највећим растућим бизнисом на свету – криптовалутама.
Многи навијачи, али и новинар, познате личности, против су мењења имена Стејплс центра, с обзиром на историју, али „пара врти где бургија неће“ и од 25. децембра креће нова ера у Лејкерсима.
Кад је тешко додај лопту Србину – Богдан тројкама пресудио Бостону
Српско вече у Америци! /видео/
Московљани гледали Миротићеву представу – вратио се и Србин /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала