- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

„Стратези“ изнад источних мора: Руски и кинески бомбардери у заједничкој патроли /видео/

© Sputnik / Андрей Станавов / Уђи у базу фотографијаСтратешки бомбардер носач ракета Ту-95МС
Стратешки бомбардер носач ракета Ту-95МС - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2021
Пратите нас
Ваздушно-космичке снаге Русије и ваздухопловне снаге Народноослободилачке армије Кине реализовале су треће заједничко патролирање у азијско-пацифичком региону, саопштило је Министарство одбране Русије.
Ваздухопловну групу чинила су два стратешка руска бомбардера Ту-95МС и два кинеска стратешка бомбардера „Хун-6К“ који су извели патролирање изнад Јапанског и Источног кинеског мора. У пратњи су летели и руски ловци Су-35С.
На појединим деловима лета заједничку ваздушну патролу испратили су јапански ловци. Како је саопштило Министарство одбране Русије, јапански ловци су се приближили руским бомбардерима практично на исто растојање на коме су летели руски ловци Су-35С.
Циљ руско-кинеске мисије је развој односа две земље, свеобухватног партнерства, даљег повећања нивоа сарадње оружаних снага две земље, унапређивање њихових способности за извођење заједничких акција, као и јачање глобалне стратешке стабилности.
Руска војска прецизира да су летови изведени у оквиру реализације одредби плана војне сарадње за 2021. године, те да нису усмерени против трећих земаља. Није нарушен ваздушни простор страних држава.
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу обавестио је руског председника Владимира Путина о успешном заједничком патролирању руских и кинеских авиона.
Стратешки бомбардери-носачи ракета Ту-95МС на војној паради за Дан победе у Москви - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2021
Амерички портал: Руски Ту-95МС бољи од америчких стратешких бомбардера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала