- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Велики радови на београдском аеродрому: Нови изглед до краја 2022, шта је све промењено /фото/

© AP Photo / Darko VojinovicАеродром Никола Тесла у Београду
Аеродром Никола Тесла у Београду - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2021
Пратите нас
Компанија „Белгрејд ерпорт“ започела је обимне радове на реконструкцији површина испред зграде терминала Аеродрома „Никола Тесла“.
Они обухватају модернизацију приступних путева и паркиралишта, који се изводе паралелно са радовима на модернизацији целокупног аеродрома.
Како се наводи у саопштењу, радови подразумевају потпуну реконфигурацију, надоградњу и побољшање система приступних путева испред путничког терминала, што ће омогућити бржи приступ и ефикаснији проток саобраћаја за путнике и посетиоце, а повећаће и капацитете за краткорочно и дугорочно паркирање возила.
Паркиралишта ће бити опремљена ЛЕД системом осветљења, пуњачима за електрична возила, имаће такозвана премијум паркинг места, као и додатна паркинг места за путнике са смањеном покретљивошћу. Овим ће се, тврде из компаније, значајно побољшати квалитет услуге, комфор и приступачност.
„Радови ће бити извођени у фазама, а очекује се да ће приступни путеви и паркиралишта на београдском аеродрому добити нови изглед крајем 2022. године“, најављују из Аеродрома.
Прва фаза ових радова обухвата значајне измене у токовима саобраћаја и пешака. Улаз у аеродромску зграду организован је путем Терминала 1, док је за саобраћај потпуно затворена деоница испред зграде терминала. Зона за кратко заустављање приватних и такси возила ради искрцавања путника (1 минут стоп) формирана је у зони постојећег паркиралишта одакле постоји пешачка веза са Терминалом 1.
Такође, измењен је режим саобраћаја за приватна возила и за возила јавног градског, аутобуског и такси превоза, као и режим саобраћаја за приступ паркиралиштима. Успостављена су два привремена аутобуска стајалишта, једног у зони Терминала 1 (за путнике који долазе на аеродром) и другог у зони ВИП Терминала, односно Терминала генералне авијације (за путнике који одлазе са аеродрома неком од ГСП линија).
Капацитет постојећег паркиралишта испред аеродромске зграде је смањен, а путницима су на располагању јавна гаража у близини терминала капацитета 514 паркинг места као и постојећи паркинг у зони карго терминала, капацитета близу 200 паркинг места.
„Радови не утичу на редовност и безбедност авио-саобраћаја. Све измене услед радова су видно обележене, а статус радова доступан је на званичној интернет страници аеродрома и редовно ће бити ажуриран. Аеродромски тимови у потпуности су посвећени пружању најбољег корисничког искуства током овог периода трансформације“, поручују из компаније „Белгрејд ерпорт“ и апелује на путнике да оставе нешто више времена од уобичајеног и да планирају правовремени долазак на аеродром у складу са измењеним режимом саобраћаја и паркирања, преноси Б92.
Аеродром у Сингапуру - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2021
Како је београдски „Никола Тесла“ прошао на лествици најбољих аеродрома на свету?
Аеродром Константин Велики у Нишу - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2021
ЕКОНОМИЈА
Проглашен нови списак авио-линија у јавном интересу: Први пут летови из Краљева и линија Ниш-Београд
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала