- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Човек који је вратио веру у српски фудбал дао ново крупно обећање: „Бићемо и тамо, верујте ми“

© AP Photo / Armando FrancaДраган Стојковић Пикси
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2021
Пратите нас
Драган Стојковић Пикси, селектор Србије и човек који је вратио веру у наш посрнули репрезентативни фудбал, поручио је самоуверено да ће Орлови 2024. године бити актери Европског првенства у Немачкој.
Од 2000. године и турнира у Белгији и Холандији, Југославија, касније Србија и Црна Гора и на крају само Србија, није била актер Европског првенства.
Ипак, доласком Драгана Стојковића на место селектора Србије ствари су се драстично промениле. Почели смо коначно да играмо фудбал, да нижемо победе и као награда за такав приступ стигао је пласман на Светско првенство у Катару наредне године.
Фудбалска репрезентација Србије – славље после победе против Португалије - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2021
Катар 2022
Пуцањ из свих оружја: Србија и Катар(за)!
Пикси је од почетка с пуно оптимизма слао поруке јавности да ће се Орлови наћи у Катару. И није слагао, није погрешио! И те како је погодио. Нокаутирана је Португалија у Лисабону пред 62.000 навијача на Да Лужу голом Александра Митровића у 90. минуту.
Стојковић је са Жељком Обрадовићем, најтрофејнијим кошаркашким европским тренером, био гост Прве телевизије у емисији „Прва тема“ где је дао још једно обећање.
„Да ми је неко рекао да ћу ја бити тај који ће играти последње Европско првенство 2000. не бих му веровао. Али, ето и то је могуће. Мораћемо и ту традицију да срушимо. Шта је у Немачкој 2024. године? Европско првенство? Бићемо и тамо, верујте ми“, рекао је Пикси на Прва ТВ.
Стојковић је такође открио да на дан утакмице нема апетит.
„Састанак за утакмицу припремим дан пре меча и онда сам сутра миран. Једино што мени може да промени јесте да неко умре, не дај боже. Једино што тога дана немам апетит“, истакао је селектор Србије и додао да није присталица воде, већ да више преферира чашу хладног пива.
Селектор Србије није сакрио од јавности ни колико трају његови састанци за припрему утакмице. Равно 12 минута, четири сегмента по три 180 секунди.
„Кажу да добро мотивишем, то су рекли ови који су ме слушали. Ја не припремам говор, то је чиста инспирација. Речи иду саме, ја то не могу да опишем како. То на играче делује позитивно. Играчи не воле да их много оптерећујете и да се показујете као много паметни“, закључио је Драган Стојковић Пикси.
Фудбалери Србије прослављају гол Тадића против Португалије - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2021
СПОРТ
Србија хита ка врху светског фудбала – најбољи пласман од Антићевог периода
Раде Богдановић у Миљановом корнеру - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2021
СПОРТ
Раде Богдановић о чудесној победи Србије у Лисабону │ Миљанов корнер
Драган Стојковић Пикси – селектор фудбалске репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2021
СПОРТ
Пикси открио зашто Митровић није почео меч у Лисабону
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала