- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Пена за бријање, паста за зубе, сирће: Генијални трикови за чишћење аута који штеде паре /видео/

CC0 / Pixabay / Прање аутомобила
Прање аутомобила - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2021
Пратите нас
Ентузијасти на Тик Току објавили су занимљиве трикове за чишћење аутомобила. Трикови су одмах постали вирални, а укључују коришћење ручног брисача за прозоре за грабљење длака кућних љубимаца до прскања пене за бријање по унутрашњости ради уклањања мрља.
Сваки од наведених трикова је тестиран и препоручили су га стручњаци за чишћење аутомобила. „Професионално чишћење вашег аутомобила може бити скуп и дуготрајан задатак, стога подстичемо возаче да се обрате друштвеним мрежама за инспирацију за чишћење“, рекли су из „Стрес фри кар рентала“, пише Дејли мејл.
Ови људи пружили су другим возачима неке јединствене и делотворне трикове који заслужују да буду поменути.
Невероватно је шта може да се постигне са неколико стварчица које има свака кућа. Редовна пажња о аутомобилу није битна само због естетике него може да продужи и његов животни век.

Чистач за прозоре

Корисници Тик Тока открили су како гумени чистач за прозоре лагано уклања длаке кућних љубимаца ухваћене за тканину седишта, и то боље од усисивача. Длачице ће се ухватити за гумену оштрицу док трљате пресвлаке, а могу ући и на ужа места лакше од усисивача.

Калупи за колаче

Ако код куће имате некога ко се разуме у колаче, вероватно имате и калупе за њихово прављење. Можете их искористити као чашице за хватање мрвица тако да их сместите у „кап холдере“. Ако пронађете силиконске калупе, они могу да штите и од просуте течности. Једноставно их исперите и вратите у „кап холдер“ када постану прљави.

Пена за бријање

Пена за бријање може да се користи за уклањање мрља на тканини на седиштима. Осим што ће без напора уклонити мрље, даће пресвлакама свеж сјај.
@elnazhamai The magic of toothpaste. #carcleaning #carcleaninghack #carcleaningtiktok #cleaningtiktoks #carcleaningday #cleanmycarwithme #toothpastehack #clean ♬ Classic - MKTO

Паста за зубе

Паста за зубе може поприлично да помогне приликом „полирања“ и чишћења фарова вашег аутомобила, тако да ће уклонити „маглу“ која се на њима налази. Све што треба да се учини јесте да се исцеди мало беле пасте за зубе на стару четкицу и нежно протрља по фаровима. Корисници Тик Тока наводе како ће предња светла изгледати као нова, а иста метода може да помогне у уклањању површинских огреботина на лаку аутомобила.

Маслиново уље

Маслиново уље може контролној табли аутомобила да да нови сјај. Наиме, мало маслиновог уља на меканој крпи помоћи ће „оживљавању“ такозване инструмент табле и осталих пластичних елемената у кабини. После наношења, једноставно обришите вишак и проверите да ли је табла сува, а крпу коју сте користили баците у корпу са прљав веш.

Сирће

Људи често користе сирће за чишћење прозора и огледала у купатилу, па је логично да би то могло да делује и на прозорима вашег аутомобила и метлицама брисача. Уклоните „страшне“ мрље са вашег ветробранског стакла наношењем мале количине сирћета и после тога га исперите водом.
@familyhandyman You can easily remove bug splatters on your car with cooking spray. #lifehacks #cleaningtips #carsoftiktok #tiktokhacks #cars #bugs ♬ Bongo cha-cha-cha - Remastered - Caterina Valente

Спреј за кување

Чишћење буба и мрља које остављају после дуге вожње може да буде прилично заморно. Коришћење уља у спреју за кување заправо може да помогне у уклањању нежељених путника с вашег аутомобила. Довољно је пошприцати, оставити спреј да делује неколико секунди и обрисати мрље влажном крпом.

Детерџент за прање веша

Детерџент за прање веша може да помогне у чишћењу тврдокорних мрља са подних тепиха у аутомобилу. Помешајте шољицу течног детерџента са неколико шољица воде и помоћу четке уклоните мрље с прљавих тепиха. Обавезно их после тога исперите топлом водом и добро осушите пре него што их вратите у аутомобил.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала