- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нови шамар за француски фудбал – флаша у главу и прекид меча /видео/

© AFP 2023 / THOMAS SAMSONФудбалски меч Пари Сен Жермена и Олимпик из Марсеја
Фудбалски меч Пари Сен Жермена и Олимпик из Марсеја - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2021
Пратите нас
Последња утакмица 14. кола француске Лиге 1 између Лиона и Марсеља прекинута је после два минута због новог дивљања хулигана. У тренуцима када је прва звезда гостију Димитри Паје желео да изведе корнер, погођен је директно у главу пластичном флашом пуном воде.
Био је то јасан сигнал главног судије Рудија Букеа и његовог тима да утамица између Лиона и Марсеља моментално буде прекинута, те су играчи оба тима послати у свлачионице.
Нема дилеме да ће бити финансијске казне за Лион због испада навијача. Полиција експресно одрадила свој део посла и да је изгредник приведен, а после сат и 20 минута донета је одлука да утакмица буде настављена и то од почетка, с тим што ће у случају и најмањег инцидента бити прекинута, али до тога није дошло.
Фудбалери Марсеља нису хтели да се врате на терен и на крају је главни арбитар Руди Буке донео коначну одлуку да утакмица буде прекинута јер није довољно безбедно. Лига ће накнадно одредити нови термин.
Иначе, ово је већ четврти пут да утакмице француске Лиге 1 буду прекидане због хулиганског понашања навијача, а други пут да се Паје игром случаја налази у центру пажње. Нереда је било и на мечу Анже - Марсељ, Монпеље - Марсељ, Лил - Ланс.
Бивши француски репрезентативац се на утакмици Ница - Марсељ на Алијанц ривијери сукобио с навијачима Нице, те је утакмица прекинута у 75. минуту при вођству домаћина 1:0.
Предлаган је нови термин и то на неутралној локацији, с тим да утакмица почне од почетка и да резултат буде 0:0.
Недавно су хулигани прекинули и утакмицу Сент Етјена и Анжеа јер су тражили да Клод Пуел, тренер домаћих поднесе оставку. Тада је терен засут димним бомбама, запаљен је и велики број бакљи, па је стадион у Паризу изгледао више на бојно поље него на место где се игра утакмица француског фудбалског шампионата.
Хулигани - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2021
СПОРТ
Језиве сцене у Француској – падале димне бомбе, горео стадион, а клуб добио један услов /видео/
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2021
СПОРТ
Суперхерој! /фото, видео/
Филип Костић - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2021
СПОРТ
Србин пркоси законима физике /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала