- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ о „припреми руске инвазије“ на Украјину: Запад вештачки распирује хистерију, биће последица

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаПоглед на Кремљ
Поглед на Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2021
Пратите нас
Запад вештачки распирује хистерију тиме што упозорава на могућу припрему руске „инвазије“ на Украјину, Кремљ не искључује покушаје провокација у циљу оправдања навода западних земаља, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.
„Они који су своје Оружане снаге довели из иностранства нас оптужују за неку необичну војну активност на нашој територији. Односно, Сједињене Америчке Државе. Па, то није сасвим логично, нити сасвим пристојно", додао је.
На питање шта је циљ Кијева у изјавама о „последицама“ по Русију у случају наводне инвазије на Украјину, Песков је одговорио да „Украјина, највероватније, предузима још један покушај да започне војно решење сопственог проблема и да себи самој и свима у Европи изазове још једну несрећу“.
То је оно што Украјина тражи, оценио је портпарол.
Према његовом мишљењу, Кијев „то највероватније покушава, скривајући се управо иза оних вежби НАТО-а, бродова НАТО-а у Црном мору – америчких и британских војника у региону, којих је све више“.

"То је оно чему Украјина тежи. И ово је, наравно, срцепарајућа слика, зато што ће изазвати најтеже, најозбиљније последице“, нагласио је Песков.

Постоји излаз из напете ситуације

Говорећи о активностима које је потребно предузети да би се решила тренутна напета ситуација, портпарол руског председника је напоменуо да „постоји излаз“.

„НАТО мора да престане са провокацијама у близини наших граница и да престане да помера своју политичку и војну инфраструктуру ка нашим границама. САД и њени савезници морају да престану да концентришу војну песницу на нашим границама“, закључио је Песков, додајући да „наравно, земље Алијансе морају да престану да пумпају Украјину савременим оружјем, инспиришући тиме Кијев на сумануте акције“.

Према писању америчког листа „Њујорк тајмс“, представници америчких обавештајних служби упозорили су америчке савезнике да је остало мало времена да се стане на пут евентуалној „офанзиви“ Русије на Украјину.
Раније је командант војске за специјалне операције Оружаних снага Украјине Григориј Галан изјавио да је у Украјини потребно да свака област буде спремна заинвазију Русије.
С тим у вези, први заменик председавајућег Одбора за међународне послове Савета Федерације Русије Владимир Џабаров нагласио је да Русија не планира никога да напада, као и да сама Украјина под утицајем НАТО-а, и пре свега САД, може да испровоцира војни конфликт са Москвом.
Припадници јуришне инжењерске јединице у Ростовској области - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2021
РУСИЈА
Медији: Амерички обавештајци повезали руску „инвазију“ на Украјину са хладноћом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала