- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Минск поново испоручује струју Украјини

© Sputnik / СтрингерВодови за електричну енергију
Водови за електричну енергију - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2021
Пратите нас
Министарство енергетике Белорусије потврдило је да је од недеље наставило са испорукама електричне енергије Украјини.
„Белорусија је наставила испоруке струје Украјини од 21. новембра. Извоз се врши у складу са уговором који је потписан за новембар“, саопштила је прес-служба Министарства.
Раније је Белорусија саопштила да су испоруке струје Украјини обустављене 18. новембра, а да ће могућност наставка испоруке бити размотрена „узимајући у обзир техничке могућности“. У недељу је компанија „Укренерго“ саопштила да је Украјина обновила снабдевање електричном енергијом из Белорусије.
Министарство енергетике Белорусије објавило је да је белоруска струја почела да стиже у украјински енергетски систем 6. новембра у складу са потписаним уговором и да ће се испоруке вршити током новембра. Како је саопштило Министарство, распоред испоруке је формирала белоруска страна, узимајући у обзир расположиве техничке могућности: режиме рада енергетског система и капацитете производне опреме.
Подсетимо, Украјина ове јесени има великих проблема са дефицитом енергената који су потребни, између осталог, за производњу струје. Један од разлога за то је ситуација са наглим порастом цена гаса, као и недостатак угља. Недавно је саопштено да је у Украјини искључено деведесет одсто капацитета термоелектрана које се налазе у власништву државе.
Утовар угља у вагоне у руднику Бачатски - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2021
РУСИЈА
Велика енергетска криза у Украјини - искључено 90 одсто капацитета термоелектрана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала