- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Ранг листа канадских медија: Русија ушла у „трио“ најмоћнијих ваздухопловних снага на планети

© Sputnik / Maxim Blinov / Уђи у базу фотографијаРуски СУ-34 бомбардер
Руски СУ-34 бомбардер - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2021
Пратите нас
Канадски порпал „Aeroemploi“ саставио је списак земаља са најјачим ваздухопловним снагама на свету, међу којима су се нашле и руске.
На првом месту рејтинга је америчко ваздухопловство које има више од 3.000 авиона различитих модификација. Према писању аутора чланка, Сједињене Америчке Државе поседују најопремљенију и технолошки најразвијенију борбену авијацију на свету.
Руске Ваздушно-космичке снаге заузеле су друго место на списку канадског портала. Аутор наводи да ВКС Русије поседују 1.900 авиона.

У чланку се истиче да је Русија за 30 година успела да оствари значајан продор у тој сфери. Ваздушно-космичке снаге наоружане су ловцима попут Су-35 и Су-34, а Москва ради и на пројекту стратешког носача ракета-бомбардера нове генерације ПАК ДА, подсећа портал.

У „трио“ најмоћнијих ваздухопловних снага ушла је и кинеска авијација, која је формирана захваљујући озбиљној помоћи Совјетског Савеза 1949. године, пише аутор.
Како се прецизира у материјалу, Руси су припремали пилоте Народноослободилачке армије. Поред тога, они су се „калили“ у борбама Корејског рата (1950—1953. године). Током 1980-их, ратно ваздухопловство те земље је искусило разне изазове у погледу технологије, али је сада прошло кроз дубоке реформе како би постало ефикасније, констатовао је аутор.
На листи најзначајнијих војних авијација на планети налазе се и индијске, египатске, пакистанске, турске и јужнокорејске ваздухопловне снаге. Немачка, са авио-парком од преко 400 авиона, заузела је десето место на ранг листи.
Вишенаменски ловац Су-35 - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2021
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Амерички портал: Руски Су-35 ─ опасан противник
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала