- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Амбасада Хрватске: Неприхватљиво је оно што је Изетбеговић рекао о народима у БиХ

© Sputnik / Nikolai Sokolov Заставе Хрватске и ЕУ
Заставе Хрватске и ЕУ - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2021
Пратите нас
Амбасада Хрватске у Босни и Херцеговини саопштила је да је заменик председавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Бакир Изетбеговић протеклог викенда на трибинама у Немачкој изнео бројне неприхватљиве тезе којима је довео у питање националне идентитете конститутивних народа у земљи.
Наводи се да је "политизација и тенденциозно извлачење из историјског контекста, као и дневнополитичка злоупотреба историјских термина, део оперативног политичког плана с циљем идентитетског растакања и грубе асимилације идентитета конститутивних народа, посебно хрватског као најмалобројнијег конститутивног народа у БиХ".
"Устав БиХ полази од историјског искуства и савремене стварности, те јасно препознаје три конститутивна народа у БиХ", наводи се у саопштењу.
Из Амбасаде Хрватске су навели да с циљем слободног суживота националне и верске различитости очекују од највиших званичника БиХ, која је изразила интерес за добијање кандидатског статуса за чланство у ЕУ, приврженост европским вредностима, нарочито поштовању начела равноправности и очувању различитих националних идентитета сва три конститутивна народа у БиХ", пренео је Танјуг.
Бакир Изетбеговић - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2021
РЕГИОН
Добри Бошњани: Изетбеговић тврди да су становници БиХ били један народ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала