- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„До краја зиме ће сви бити вакцинисани, опорављени или преминули“: Озбиљно упозорење из Немачке

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаБерлин после протеривања дипломата: Желимо добре односе, Русија сама бира
Берлин после протеривања дипломата: Желимо добре односе, Русија сама бира - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2021
Пратите нас
Немачки министар здравља Јенс Шпан упозорио је данас да брз пораст броја новозаражених указује на то да ће се вероватно сви у земљи који нису вакцинисани заразити до краја зиме, као и да ће неки од њих умрети.
Званични подаци за протекла 24 сата у Немачкој показују више од 30.000 новопотврђених случајева, што је повећање од око 50 одсто у односу на пре недељу дана, преноси АП.
Немачке болнице су упозориле да су капацитети интензивне неге скоро исцрпљени, а неки пацијенти морају да буду пребачени у друге удаљене клинике.
Министар здравља Шпан позвао је Немце да се вакцинишу, укључујући ту и примање бустер дозе вакцине, уколико су се вакцинасали са прве две дозе пре више од шест месеци како би се смањио ризик од озбиљне болести.
"До краја ове зиме скоро сви у Немачкој биће вакцинисани, опорављени или преминули", рекао је Шпан новинарима у Берлину.
Он је признао да су неки ово гледиште описали као цинично.
"Али истина је. Са веома заразном делта варијантом то је врло, врло вероватно и зато препоручујемо вакцинацију што пре," поручио је министар.
Такође је покушао да ублажи забринутост да Немачкој понестаје вакцина Бионтек/Фајзер, рекавши да је на располагању довољно додатних доза Модерна вакцине да би се задовољила потражња током преосталог дела године, преноси Ројтерс.
Он је казао да Немачка има 50 милиона доза вакцина компанија Бионтек и Модерна које су на раполагању грађанима до краја године, што је довољно и за прву, другу дозу, као и за бустер.
Шпан је упозорио да Немци који су се вакцинисали са Бионтек/Фајзером не избегавају вакцину Модерна за бустер дозу, јер је 16 милиона доза ове вакцине је у ризику да истекне у првом кварталу следеће године, ако се не искористе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала