- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Изетбеговићев час историје за збијање шале у тренуцима доколице

© Tanjug / ZORAN ZESTICМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2021
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ и председник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да је Бакир Изетбеговић сплетке и неозбиљност са политичког терена пренео и на терен историје.
"Последњих дана слушамо предавања онога чији су чланови фамилије били добри Срби, али не зато што то тврди Милорад Додик, него зато што су се Изетбеговићи тако изјашњавали. Када је од доброг Србина постао "добри Бошњак" - не знамо, исто као што не знамо одакле такве историјске фантазије код Бакира Изетбеговића", рекао је Додик агенцији Срна упитан да прокоментарише Изетбеговићеву изјаву да су становници БиХ пре неколико векова били један народ - Добри Бошњани, а да су нације формиране у 19. и 20. веку.
Додик је подсетио Изетбеговића да су Срби аутохтон народ и на територији Херцеговине, и на територији Босне вековима уназад о чему постоје озбиљни историјски извори доступни свима.
"Да је ситуација у БиХ мање оптерећена озбиљним проблемима и тешким темама које, нажалост, често диктира и историја, овај Изетбеговићев час историје служио би за збијање шале у тренуцима доколице", истакао је лидер СНСД-а, а пренела је РТРС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала