- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Нож у леђа и лицемерни осмеси: Бугарски социолог навео "најшармантније квалитете Бугара"

© Depositphotos.com / VileviСофија, престоница Бугарске
Софија, престоница Бугарске - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2021
Пратите нас
Након председничких и парламентарних избора у Бугарској почиње најтежи део - формирање владе.Четири партије ће већ сутра почети коалиционе разговоре, али, по мишљењу неких експерата, то неће ићи нимало једноставно
Председник Бугарске Румен Радев требао би да сазове ове недеље прву седницу новог 47. Парламента Бугарске, након чега ће почети консултације са парламентарним групама ради разговора о будућој влади.
Како пишу бугарски медији, четири странке – Наставићемо промене, Бугарска социјалистичка партија, коалиција Демократска Бугарска и Има такав народ – пробаће да формирају коалицију. ГЕРБ и протурска партија ДПС нису позване на разговоре.
"У уторак, како смо се договорили са другим партијама, почећемо да радимо врло пажљиво како бисмо направили врло јасан и конкретан план како да од Бугарске направимо много боље место за живот у наредне четири године", изјавио је Асен Василев из партије "Настављамо промене".
Према мишљењу социолога Ива Христова, коалиција ће бити направљена уз помоћ "међусобног рекетирања и завртања руку".
"За Бугарску социјалистичку партију и Демократску Бугарску ће то бити питање физичког опстанка као политичке снаге. Влада ће бити формирана уз помоћ најшармантнијих квалитета Бугара – способности да забију нож у леђа и лицемерним осмесима пред камером", изјавио је Христов радију БНР.
Румен Радев - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2021
РЕГИОН
Председнички избори у Бугарској: Убедљива победа Радева
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала