- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски спољнообавештајци о тврдњи да Москва спрема инвазију на Украјину: Стејт департмент лаже

© AP Photo / Charles DharapakЗграда Стејт департментa
Зграда Стејт департментa - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2021
Пратите нас
Амерички Стејт департмент шири апсолутно лажне информације о концентрисању снага на територији Русије за војну инвазију на Украјину, саопштио је прес биро Спољнообавештајне службе Русије.
„Прес биро Спољнообавештајне службе Русије саопштио је да у последње време званичници Вашингтона активно застрашују светску заједницу наводном припремом Русије за ‘агресију’ на Украјину. Према добијеним подацима, амерички Стејт департмент дипломатским каналима преноси својим савезницима и партнерима апсолутно лажне информације о концентрисању снага на територији наше земље за војну инвазију на Украјину“, наводи се у саопштењу Службе.
„Американци стварају страшну слику о томе како ће хорде руских тенкова почети да разбијају украјинске градове, убеђујући их да имају ‘поуздане информације’ о таквим намерама Русије. Изненађујуће је којом брзином се раније прилично респектабилно министарство спољних послова претвара у мегафон лажне пропаганде“, истиче Служба.

Западна политика учвршћује осећај сведозвољености Кијева

Провокациона политика Сједињених Америчих Држава и Европске уније јача осећај сведозвољености и некажњивости Украјине, додаје се у саопштењу.
„Провокациона политика САД и Европске уније, која намерно јача осећај сведозвољености и некажњивости Кијева, изазива изузетну забринутост. Сличну ситуацију видели смо у Грузији уочи догађаја 2008. године. Тада је (председник Грузије) Михаил Сакашвили ‘покидао ланац’ и покушао да уништи руске мировњаке и цивиле у Јужној Осетији. То га је скупо коштало“, објашњава се у саопштењу.
Америчка обавештајна служба сматра да би Русија могла да нападне Украјину почетком 2022. године. Напад би, наводно, могао да иде из три правца, између осталог, и са територије Белорусије. Због тога је Москва позвала десетине хиљада резвервиста, тврди агенција Блумберг.
Раније је портпарол руског председника Русије Дмитриј Песков изјавио да број провокација из Украјине у Донбасу значајно расте и да се оне спроводе оружјем које Кијеву испоручује НАТО.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала