- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Сирија: Руска војска патролирала дуж границе зоне контроле САД

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаРуска оклопна возила током патроле у Сирији
Руска оклопна возила током патроле у Сирији - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2021
Пратите нас
Руски војници у Сирији почели су да патролирају линијом разграничења између територија које контролишу Оружане снаге Русије и међународна коалиција на челу са Сједињеним Америчким Државама, изјавио је портпарол Центра за помирење зараћених страна у Сирији Виктор Кудинов.
„То је граница која дели територију коју контролише међународна противтерористичка коалиција – зону ‘Исток’ и зону ‘Запад’ под контролом Оружаних снага Руске Федерације. На овим територијама до сада нису патролири руски војници“, објаснио је портпарол.
Кудинов је напоменуо да у тој зони можда постоје спавајуће ћелије ДАЕШ-а (терористичка организација забрањена у Русији), а могућа су и кршења сиријских закона.
Главни задатак патролирања овим подручјем је демонстрација присуства Оружаних снага Русије, додао је представник Центра. Потребно је показати становништву да је руска војска ту и да је спремна да пружи помоћ. Убудуће, под повољним условима, овде би могле да се спроводе хуманитарне акције.
„Патролирање је прошло редовно“, закључио је Кудинов.
Оружане снаге САД илегално контролишу територије на северу и североистоку Сирије у провинцијама Деир ел Зор, Хасака и Рака, где се налазе највећа нафтна и гасна поља у Сирији. Званични Дамаск више пута је присуство америчке војске на својој територији пута назвао окупацијом и државном пиратеријом са циљем директне крађе нафте.
Панцир-С1 - самоходни ракетно-топовски копнени систем  - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2021
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
„Бук“ и „Панцир“ штите Сирију: Оборено шест израелских ракета
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала