- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Шта је Милановић рекао хрватским војницима пред одлазак на Космет

© Tanjug / HINA/ MARKO MRKONJIC/ nrПредседник Хрватске Зоран Милановић
Председник Хрватске Зоран Милановић - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2021
Пратите нас
Хрватски председник Зоран Милановић испратио је данас контигент Оружаних снага, који ће се прикључити мисији Кфора на Косову и Метохији и поручио да, како је навео, иду на посао у државу коју је Хрватска признала и која нам је блиска, али коју нису признали сви.

"Деликатно је, али верујем не и опасно. Једни ће вас тамо дочекати као најбоље пријатеље, други баш и не", рекао је Милановић у касарни у Нашицама, пренела је Хина.

Хрвтаски контигент чини 130 војника, од тога шест жена.
Милановић је, како се наводи у саопштењу из његовог кабинета, поручио припадницима контингента да нису почетници и да се понашају како доличи и да покажу шта знају.
'"Увек размишљајте о томе, без обзира на чланство у НАТО-у, на то да смо западна демократија, чланица Европске уније, део једног савеза држава које деле пуно заједничких вредности - да сте пре свега Хрватска војска. И да та војска увек мора задржати свој интегритет, посебност и свест да пре свега служи домовини", рекао је.

"Нећемо допустити да у тој великој бачви воде ми будемо једна кап вина која ће изгубити свој идентитет, своје ја и свест о томе чему служе - а служите одбрани хрватске домовине", закључио је Милановић.

Хрватске Оружане снаге у НАТО мисији Кфора на Косову и Метохији учествују од јула 2009.
Примарни задаци припадника ОСРХ у НАТО мисији Кфор су спречавање обнављања непријатељстава, изградња сигурносног окружја, потпора међународним хуманитарним напорима, осигуравање спровођења склопљених споразума и подршка развоју косовских снага безбедности, пренео је Танјуг.
Хрватска војска - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2021
РЕГИОН
Слање 130 хрватских војника на тзв. Косово - нова свађа у Хрватској
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала