- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Систем је коначно послушао шта каже Ђоковић – тенис од сада има ново правило

© AP Photo / Gregorio BorgiaСтефанос Циципас и Новак Ђоковић
Стефанос Циципас и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2021
Пратите нас
Асоцијација тениских професионалаца (АТП) променила је правило временског ограничења за одлазак у тоалет у току мечу за које се заговарао и Новак Ђоковић, а са којим је током сезоне највише проблема имао Стефанос Циципас, грчки тенисер.
Тенисери ће убудуће имати само једну паузу за тоалет у току меча, а она неће смети да траје дуже од три минута.
Уз то ће добити два минута уколико им је потребно да се пресвуку, дакле укупно пауза може да траје до пет минута и да се узме искључиво на крају сета.
Цела драма око тог правила појавила се почетку овогодишњег УС опена један од најбољих мечева приредили су већ у првом колу Стефанос Циципас и Енди Мареј.
Ипак, тенис је остао у другом плану јер је Британац након дуела био љут због честих и дугих пауза за тоалет које је Циципас користио.
Грк није желео да призна да је направио грешку, али АТП је одлучио да уведе ново правило и скрати паузу.
Када се догодио проблем и полемика око Циципасовог одласка у тоалет у којем је проводио и по десет минута у току меча, тада се огласио и Новак Ђоковић.
Први рекет света подржао је Грка и објаснио да АТП мора да постави ограничење као и то да Циципас није крив јер не постоји одређено колико може да проведе у тоалету.
„Ми зато дефинитивно у овом спорту морамо да ставимо ограничење – да ли је то три, пет, шест, седам минута, колико год… Да се укључи штоперица оног тренутка када напустиш терен и да то мора да се поштује. Не знам зашто је то неодређено, можеш да останеш два, а можеш и 20 минута. То правило мора да се промени. Разумем Ендија и зашто је замерио Циципасу, јер се охладио. То с једне стране није фер, али разумем и Циципаса који каже ‘неодређено је, немам штоперицу, нити ми било ко откуцава време’. То је све што могу да кажем“, објаснио је тада Новак.
АТП је послушао Ђоковића, али питање је колико ће се Грку допасти правило.
„Ништа блесаво нисам урадио. Није то астрофизика. Отишао сам у свлачионицу да заменим мајицу. Мислим да не би било лепо да сам скидао шортс пред свима на трибинама. Ја сам неко ко се зноји много више него други. Тако функционишем“, рекао је Циципас после критика .
Према рачуницама Циципас је на паузе за тоалет током Мастерса у Синсинатију потрошио укупно преко 57 минута, а многи су га оптужили да је то време користио како би размено поруке са својим оцем који му је тренер.
Ипак, сада Грк неће моћи толико времена да троши у свлачионици.
Ново правило већ је испробано на Завршном турниру за млађе играче у Милану.
Новак Ђоковић прославља победу против Каспера Руда у Торину - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2021
СПОРТ
Новак и даље доминира, Нина, Олга и Александра доживеле мале падове
Данил Медведев и Александер Зверев - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2021
СПОРТ
После Ђоковића, Зверев срушио и Медведева - Немац је шампион Торина
Дејвис куп репрезентација - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2021
СПОРТ
Орлови тренирају у Инсбруку и чекају Новака
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала