- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Још једна митологема: Захарова о тврдњама Запада да Русија припрема инвазију на Украјину

© Sputnik / Алексей КуденкоЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2021
Пратите нас
Објаве западних медија да Русија наводно користи мигрантску кризу на белоруско-пољској граници за припрему „инвазије“ на Украјину представљају нову митологему у низу измишљених прича, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
„То је још једна митологема из категорије оних митологема за које смо чули ─ руских тенкова које смо наводно превозили у хуманитарним конвојима. Приче о неким тунелима који су се градили између Русије и југоисточне Украјине и кроз које су летели авиони. Ово је једна у низу“, прокоментарисала је Захарова тврдње да је мигрантска криза наводно одговара Русији за прикривање припрема за „инвазију“ на Украјину.
„Стога се према томе тако треба и односити. Ако постоје чињенице – покажите их, представите и попричаћемо. Ако не, онда је време да се поради на грешкама на оним непостојећим причама које већ седам година лутају по страницама западне штампе у вези са Украјином“, додала је она.
Захарова је нагласила да се само о украјинским темама у западним медијима накупило „тоне“ информација за оповргавање.
Америчка обавештајна служба сматра да би Русија могла да нападне Украјину почетком 2022. године. Напад би, наводно, могао да иде из три правца, између осталог, и са територије Белорусије. Због тога је Москва позвала десетине хиљада резвервиста, тврди агенција Блумберг.
Како је истакао портпарол Кремља Дмитриј Песков, овакве изјаве и објаве наводе на помисао да нису искључене провокације и да се таква хистерија подстиче вештачки. Министар спољних послова Сергеј Лавров такође је прокоментарисао да кијевски режим покушава да се представи као жртва руске агресије.
Руски тенк Т-90 - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2021
РУСИЈА
Украјински генерал: Руска „војна инвазија“ на Украјину — почетком следеће године
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала