- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Срби чекају Новака и поручују: „Домаћини причају и на српском, разочарани смо због наших људи“

© Фото : Тениски савез СрбијеДејвис куп репрезентација Србије
Дејвис куп репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2021
Пратите нас
Дејвис куп тим Србије пуним гасом наставља припреме у срцу аустријских Алпа, где ће одиграти најпре групну фазу финалног такмичења Дејвис купа 2021, а затим у зависности од резултата и четвртфинале.
Други дан припрема у прелепој Олимпијској хали у Инсбруку селекција Србије прва је изашла на терен од свих шест тимова који ће се борити у оквиру Група Ц и Ф и обавила жестоке тренинге, све у циљу темпирања форме до максимума пре него што само такмичење крене.
„Два дана тренинга у Инсбруку је иза нас. Лагано улазимо у ритам, навикавамо се на терен, лопте, надморску висину. Задовољни смо како радом, тако и свим условима. Морам истаћи љубазност домаћина који су нас дочекали као да смо њихова репрезентација, труде се и да причају на српском са нама, знају доста наших речи. А сам хотел у коме смо смештени је права бајка, како само здање тако и чудесна природа у коме је смештен. Заспимо и пробудимо се у правом рају, у срцу Алпа, у магији природе коју иако смо кроз тенис пропутовали цео свет до сада нисмо доживели. Имамо све услове за сјајан рад који ће верујем донети и једини резултат који желимо, а то је освајање трофеја“, каже репрезентативац Србије Душан Лајовић.
Селекција Србије ради и са великом радошћу чека долазак најбољег тенисера наше земље и света, човека који је исписао историју „белог спорта“ на јединствен и фасцинантан начин, Новака Ђоковића.
Под будим оком селектора Виктора Троицког и тренера Душана Вемића вредно раде Душан Лајовић, Филип Крајиновић, Миомир Кецмановић и Никола Ћаћић.
„Једва чекамо да нам се придружи Новак и да будемо комплетни, да наставимо још јачим темпом рад на терену и максимално спремни дочекамо такмичарски део финалног турнира Дејвис купа 2021. Две године је протекло од Мадрида, од турнира који је свима нама најдражи од свих у току године, а то је када играмо у репрезентацији Србије и за своју земљу и народ. Увек нам је велика част, одговорност и задовољство бити део тима Србије, за нас су то увек посебни дани када смо сви заједно, када се дружимо и заједнички свим снагама радимо на истом задатку који нема цену јер је реч о борби за тријумф Србије“, истиче Дејвис куп репрезентативац Србије Филип Крајиновић.
Први меч Србија игра 26. новембра против домаћина Аустрије, дан касније следи и меч са репрезентацијом Немачке.
Обе победе доносе пласман у четвртфинале и нови меч у Инсбруку са победником групе Ц који је заказан за 30. новембар.
Због националног карантина који је Аустрија увела 22. новембра сви мечеви Дејвис купа у овој земљи биће одржани у празној хали.
„Са једне стране то нам је разочарање, јер очекивали смо огромну подршку публике, знамо да је много наших људи у Аустрији који овде раде и живе и који су већ били купили карте и желели да дођу да нас подрже. Ипак, са друге стране срећни смо што такмичење није отказао, што имамо прилику да одиграмо мечеве и што можемо бити заједно ове две недеље, након толико дуго времена. Ништа нам не мањка, не осећамо ни да се дешава „локдаун“ јер организатор нам је приуштио све услове. Једино што ће нас освестити да ипак није све као пре је то што неће бити публике. Навикли смо већ на турнирима по свету на овакве ситуације, али никада пре за репрезентацију нисмо играли пре празним трибинама. То не значи да ћемо бити мање мотивисани, у сваки меч улазимо максимално опрезни и са истим жаром за победу“, објашњава Лајовић.
У четвртфинале пласираће се и две најбоље другопласиране репрезентације из свих група, а њихова четвртфинала играће се у Мадриду 1. и 2. децембра.
„Познајемо играче и Аустрије и Немачке, као и могуће противнике из групе Ц. Са већином од њих смо много пута играли. Знамо које су њихове врлине, које су мане, какви су на овој подлози на којој ћемо се са њима састати у Инсбруку. Иако нису у најјачим саставима, то нам не дозвољава опуштање, ми ћемо у мечеве учи свом снагом и силом да урадимо задатак на нашем највишем могућем нивоу и верујем да нема бојазни по питању исхода ових мечева, као и четвртфинала. Верујем у нас, верујем да ћемо први део испита финалног турнира Дејвис купа одрадити са десетком овде у Инсбруку и на исти начин наставити у Мадриду, све до финала и титуле“, закључио је Крајиновић.
Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2021
СПОРТ
„Претио“ је Новаку, па доживео његов највећи кошмар
Новак Ђоковић и Васек Поспишил - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2021
СПОРТ
„Игрице су постале веома прљаве“
Дејвис куп репрезентација - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2021
СПОРТ
Орлови тренирају у Инсбруку и чекају Новака
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала