- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кијев: Шаљемо озбиљне сигнале – Русију ће скупо коштати њена „агресија“

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаТрг независности у Кијеву
Трг независности у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2021
Пратите нас
Шаљемо озбиљне сигнале да ће директна интервенција Русије на територији Украјине и њена агресија скупо коштати ту земљу, изјавио је украјински министар одбране Алексеј Резников.
Обећали су безусловну подршку суверенитету и територијалном интегритету Украјине у границама које признаје међународна заједница. Такође су ми потврдили да су у току врло озбиљне консултације између других партнера Алијансе и Европске уније о спремности предузимања веома одлучних корака, притом и оних који омогућују предност. То се тиче политичких и економских корака, као и одређене помоћи Украјини“, оценио је министар резултате преговора са америчким и британским колегом.
Према речима Резникова, имао је прилику да се састане не само са америчким министром одбране, већ и са представницима Стејт департмента, сенаторима и конгресменима.
„Свуда се чује иста мисао, а то је да шаљемо веома озбиљне сигнале да ће директна интервенција на територији Украјине и агресија Руске Федерације скупо коштати ту земљу у свим димензијама поимања те речи“, нагласио је украјински министар за локалну телевизију „ИЦТВ“.
Он је додао да Министарство одбране Украјине ради на јачању ПВО и обалских одбрамбених капацитета земље, јер су те области тренутно „критично неразвијене“.
„Небо и вода су два правца која су недовољно развијена у смислу заштите“, каже Резников.
С тим у вези, подсетио је да су страни партнери обећали да ће помоћи у стручној процени потреба ПВО Украјине.
Раније је портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио да тврдње да Русија наводно припрема војну инвазију на Украјину могу послужити као параван за агресивне тежње Кијева да проблем Донбаса реши војним путем.
Радници на аеродрому истоварују пошиљке са америчком муницијом испорученом као помоћ Украјини - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2021
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Медији: САД шаљу Кијеву војне саветнике и наоружање
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала