- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Запад уводи санкције и са и без разлога

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2021
Пратите нас
Запад на челу са Сједињеним Америчким Државама уводи санкције са поводом или без њега, а флагрантан пример су ограничења према гасоводу „Северни ток 2“, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.
„Јасно је да радимо у веома тешким условима, изазови и ризици су вишеструки. А као белег времена је већ дуги низ година употреба политички мотивисаних једностраних рестрикција од стране већине западних држава на челу са Американцима, које се уводе редом једна за другом, са поводом или без разлога. Наравно, флагрантан пример је оно што раде са ‘Северним током 2’“, рекао је Лавров на форуму „Међународна агенда руског бизниса: Изазови, ризици, стратегија и сарадња са државом“.
Он је истакао да на тај начин руске компаније послују „у веома тешким условима“.
„Ми са своје стране на овакве непријатељске кораке одговарамо проверено и адекватно. Руководимо се задацима одржавања стабилности домаће привреде и финансијског система“, нагласио је Лавров.
Према његовим речима, Русија истовремено нуди и сопствену позитивну агенду „за обезбеђивање равноправне сарадње и равнотеже интереса у међународним економским односима без икакве дискриминације“.
Сједињене Америчке Државе најавиле су да ће увести санкције за два брода и једној руској компанији укљученој у изградњу пројекта гасовода „Северни ток 2“, рекао је раније амерички државни секретар Ентони Блинкен.
Поглед на Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2021
РУСИЈА
Кремљ: САД не одустају од језика санкција
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала