- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Надалу ће кренути вода на уста“: Американац објаснио шта ће бити уколико Ђоковић каже „не“

© AP Photo / Elise AmendolaБивши амерички тенисер Енди Родик
Бивши амерички тенисер Енди Родик - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2021
Пратите нас
Некадашњи тенисер Енди Родик верује да ће се потенцијалном одустајању Новака Ђоковића од Аустралијан опена највише радовати Рафаел Надал. „Рафи ће кренути вода на уста“, предвиђа Американац дешавања уколико српски тенисер не дође у Мелбурн.
Ђоковић је по завршетку Завршног турнира у Торину рекао „да ћемо видети“ да ли ће се појавити на првом Гренд слему наредне сезоне, који је претходно открио да ће за учешће бити потребно да тенисери и тенисерке буду вакцинисани.
Уколико Новак одлучи да се не појави на турниру који је освојио девет пута, то ће отворити простор ка титули многим другим играчима.
„Не знамо шта ће се десити са Аустралијом. Нико осим Новака не зна шта ће он урадити и да ли ће пристати да се игра игрица на које су приморани сви који желе да дођу у Аустралију“, рекао је Родик за „Тениски канал“.
Прилику да освоји 21. Гренд слем титулу и избије на врх листе имаће Рафаел Надал. Зверев ће јурити први ГС трофеј, прошлогодишњи финалиста Медведев други...
„Ако не дође, то ће бити велика прилика за Медведева, Зверева... Надалу ће кренути вода на уста од жеље да дође тамо и покуша да освоји 21. титулу“, објаснио је некада први тенисер планете.
Џим Куријер, још један Американац који је некада био први на свету, сагласан је са својим сународником.
„Мислим да ће то бити права раскрсница за Новака. Надал би имао шансу да освоји Аустралијан опен, под условом да је здрав. Тиме би и он могао да дође до два или више трофеја на сваком Гренд слему, као и Новак. Мислим да је много тога на талону, историја тениса је у питању“, објаснио је Куријер.
Родик истиче да је смена генерација пред вратима, односно да је већ почела.
„Некада смо разматрали ко представља наредну генерацију која ће се борити за Гренд слем титуле. Они су сада стигли, већ то раде и освајају велике титуле, тако да је сада питање то колико ће 'велика тројка' још успети да буде део те битке. Сведоци смо транзиције“, подвукао је Родик.
Куријер додаје да се најбољи шпански играч и даље опоравља од повреде стопала, коју смо детаљно анализирали на нашем порталу, те да ће његова права шанса бити на Ролан Гаросу.
„За Надала је питање како ће после свега реаговати његово стопало. Њему много тога није ишло по вољи од Ролан Гароса. Мислим да је он и даље фаворит тамо, макар за нијансу испред Новака, под условом да су обојица здрави. Новак је фаворит на свим осталим турнирима, поготово на Вимблдону“, додао је четвороструки Гренд слем шампион.
Александар Зверев, немачки тенисер, после победе над Новаком Ђоковићем у Торину 2021. - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2021
СПОРТ
Зверев о Ђоковићу: С обзиром на то одакле је дошао...
Стефанос Циципас и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2021
СПОРТ
Систем је коначно послушао шта каже Ђоковић – тенис од сада има ново правило
Швајцарски тенисер Роџер Федерер  - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2021
СПОРТ
Федерер шокирао изјавом: „Да ли је он то целу причу пребацио на себе?!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала