- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Пет намирница које је боље купити замрзнуте

CC0 / Pixabay / Замрзнуто воће
Замрзнуто воће - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2021
Пратите нас
Замрзнуте верзије намирница нису склоне кварењу, а понекад имају и више нутритивних вредности него оне свеже.
Ниске температуре спречиће брза кварења свих намирница, а допустиће вам и да их конзумирате ван сезоне, а ове су намирнице из тих, али и других разлога, боље замрзнуте него свеже.

1. Бобичасто воће

Малине, јагоде и боровнице слатко су летње воће, али често се догоди да га захвати буђ још и на рафовима продавница. С друге стране, замрзнуто воће неће захватити буђ и биће спремно за конзумацију чак и када не траје сезона његовог сазревања, преноси портал Ординација.

2. Грашак

Замрзнути грашак садржи више нутријената него онај свежи, а разлог томе лежи у чињеници да свежи грашак губи витамине и минерале неколико сати или дана од брања. Замрзнута верзија пак, убрана је, припремљена и смрзнута у тренуцима када је нутритивна вредност грашка највећа.

3. Броколи

Нутритивне вредности броколија не мењају се замрзавањем, а свеж броколи убрзо ће постати блед и мекан. Замрзнут дуго остаје свеж.

4. Млевена јунетина

Млевена јунетина квари се брже него читав комад меса јер је такво месо изложеније кисеонику. У том облику месо је изложеније и бактеријама које се убрзано множе док замрзнута верзија неће допустити настанак бактерија.

5. Манго

Кључни проблем одабира манга његово је кратко стање савршене зрелости. Међутим, прехрамбене компаније знају када је најбоље време да се убере воће и да се замрзне, те је и смрзнута верзија пуно бољи избор него она свежа.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала