- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Амерички медији: Бајден жели да искључи санкције против „Северног тока 2“ из војног буџета

© AP Photo / Julio CortezКонгрес САД
Конгрес САД - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2021
Пратите нас
Администрација председника САД Џозефа Бајдена покушава да искључи санкције против гасовода „Северни ток 2“ из годишњег војног буџета земље преко својих присталица-демократа у Конгресу, пише амерички лист „Форин полиси“.

Како се наводи у чланку, амерички државни секретар Ентони Блинкен и други високи представници Бајденове администрације прошле седмице су лично контактирали телефоном поједине америчке конгресмене, позивајући их да пониште амандмане на војни буџет за следећу годину који предвиђају санкције против компанија, учесница у пројекту „Северни ток 2“.

На тај начин актуелна америчка администрација покушава да спречи увођење санкција против компанија из Немачке које су укључене у пројекат, прецизира лист.
Међутим, како је саопштено, тај корак је „разбеснео републиканце у Конгресу“.
Подсетимо, у новембру је група америчких сенатора предложила да се у нацрт закона о војном буџету САД за 2022. годину укључи амандман о санкцијама против „Северног тока 2“.
Москва је неколико пута истицала да је то искључиво комерцијални пројекат који не треба политизовати – гасовод није користан само Русији, већ и Европској унији.
 Застава са логом компаније Норд стрим 2 која води изградњу гасовода Северни ток 2 у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2021
РУСИЈА
Медији: Америка неће уводити санкције против „Северног тока 2“ док је Бајден председник
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала