- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ЕУ позвала Русију да поништи указ о подршци Донбасу

© ARIS OIKONOMOUСедиште Европске уније у Бриселу
Седиште Европске уније у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2021
Пратите нас
Брисел је изразио жаљење због указа који је потписао председник Русије Владимир Путин о подршци Донбасу и позвао на укидање ове одлуке, наводи се у саопштењу спољнополитичке службе ЕУ.
„Европска унија изражава жаљење због указа који је потписао председник (Владимир) Путин 15. новембра... Указ има за циљ даљу сецесију територија Доњецка и Луганска које привремено не контролише украјинска влада, што је у супротности са циљевима Минских споразума“, пише у саопштењу ЕУ.
Како се наводи „такве једностране мере нарушавају суверенитет и територијални интегритет Украјине... Позивамо Русију да поништи ову одлуку и заустави једностране мере које провоцирају даље заоштравање сукоба на истоку Украјине“, закључује се у документу.
Председник Русије Владимир Путин потписао је прошлог понедељка указ којим се у Русији признају сертификати о пореклу робе издати у ДНР и ЛНР и дозвољавају им да буду у истом рангу са руском робом пре државних набавки. Документ такође укида извозне и увозне квоте за робу која се транспортује из Русије у ДНР/ЛНР и обрнуто.
Гранични прелаз у самопроглашеној Луганској Народној Републици - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2021
РУСИЈА
Донбас захвалан Путину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала