- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Ко је крив што Европа кључа и диже зидове I Свет са Спутњиком

Пратите нас
Уместо узора стабилности, Европа све више постаје извор нестабилности где не престају да тињају стара, а ничу нова жаришта. Француски медији помињу три критичне тачке, где би, тврде, могао избити рат.
Као кључни разлог наводе се мигранти, због чега се око тврђаве Европе, где се сасвим недавно славио пад Берлинског зида, сада дижу зидови опасани бодљикавом жицом.
Европа тиме шаље крајње проблематичну симболичну поруку о себи, олако се одриче демократских вредности на којима би требало да почива, али и уноси додатни раздор међу ионако подељене чланице ЕУ, које се све чешће опиру политици Брисела. Како је Европа затворила круг и постала талац сопствене погрешне политике подршке војним интервенцијама на Блиском истоку? Понавља ли исте грешке с Белорусијом и Украјином? Ко прижељкује ратове у Европи? А ко је крив што за Европу БиХ и даље слови за „буре барута“?
Одговоре на ова питања потражићемо у емисији "Свет са Спутњиком" чији су гости др Слободан Зечевић из Института за европске студије и Бранко Влаховић новинар, дописник "Вечерњих новости" из Москве.
Емисију уређује и води Татјана Трикић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала