- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Самит за демократију без Русије и Кине – старање нових подела

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2021
Пратите нас
Сједињене Државе покушавају да приватизују демократију и да повуку нове линије раздвајања између држава припремајући "Самит за демократију" без учешћа Русије и Кине, оценио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Ми се, наравно, негативно односимо према том предстојеће, догађају. То није ништа друго до покушај да се повуку нове линије поделе. Почетком 90-тих смо водили борбу да се те линије поделе уклоне, али САД сада , на жалост, дају предност стварању нових линија и подела на земље које су добре или лоше по њиховом виђењу“, навео је Песков на брифингу за новинаре.
Према мишљењу Пескова, то је у супротности са општим тенденцијама у свету.
„Све више држава жели да саме одлучују о томе како ће да живе, не осврћући се ни на кога. Али, САД предузимају овакве покушаје, настоје да приватизују реч демократија. Односно, демократија је само оно што је у складу са схватањем Вашингтона. Али, очигледно је да тако не може бити и не треба да буде и није“, закључио је Песков.
Председник САД Џозеф Бајден ће ,од 9. до 10. децембра бити домаћин виртуелног самита за лидере из владе, цивилног друштва и приватног сектора, а Самит ће се фокусирати на изазове и могућности са којима се суочавају демократије и пружиће платформу лидерима да преузму и појединачне и колективне обавезе у одбрани демократије и људских права у земљи и иностранству.
Самитом је планирано да започне годину дана акције учесника како би се демократија учинила одговорнијим и отпорнијим, и изградила шира заједница партнера посвећених глобалној демократској обнови, истичу у Вашингтону.
Испуњавањем обавеза преузетих на Самиту, циљ је да се покаже како демократије могу испунити питања која су људима најважнија: јачање одговорног управљања, ширење економских могућности, заштита људских права и основних слобода и омогућавање достојанственог живота.
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2021
РУСИЈА
Захарова: Амерички „Самит за демократију“ – химера за показивање „јединства“ Запада
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала