- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Кривична пријава против Џаферовића

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICШефик Џаферовић на конференцији за новинаре после Трилатералног састанка
Шефик Џаферовић на конференцији за новинаре после Трилатералног састанка - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2021
Пратите нас
У Тужилаштво Босне и Херцеговине стигла је кривична пријава Хрватске републиканске странке против бошњачког члана Председништва БиХ Шефика Џаферовића због "изазивања мржње и нетрпељивости".
То је потврђено Срни у овој правосудној институцији и додали да је пријава стигла јуче, као и да ће предмет бити достављен поступајућем тужиоцу.
Хрватска републиканска странка, на челу са Славеном Рагужом, саопштила је 19. новембра да је поднела кривичну пријаву против члана Председништва БиХ Шефика Џаферовића због “изазивања мржње и нетрпељивости”.
Из ХРС подсећају да је Џаферовић 17. новембра у Јабланици изјавио да иза тзв. Армије Републике БиХ нису остале масовне гробнице, логори и друго, што, како наводе, једноставно није истина, јер “постоји више правоснажних пресуда које потврђују баш супротно”.
“Према званичним подацима, од 1992. до 1995. налазило 11 логора Армије РБиХ у којима је била заробљена 891 особа, од којих 764 цивила. Њих 27 умрло је од последица мучења. Чињеница да пријављена особа обавља функцију члана Председништва представља отежавајућу околност, што ово кривично дело чини нарочито тешким, а што је законодавац јасно одредио”, наведено је у саопштењу ХРС, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала