- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Немачки Зелени: Нове америчке санкције неприхватљиве чак и за противнике „Северног тока 2“

© Фото : Nord Stream 2Полагање последње цеви гасовода "Северни ток 2"
Полагање последње цеви гасовода Северни ток 2 - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2021
Пратите нас
Немачка странка Савез 90/Зелени, која се до сада противила реализацији пројекта „Северни ток 2“ и вероватно ће ући у следећу владу, сматра неприхватљивим нове америчке санкције против гасовода.

„Нове санкције САД су неприхватљиве чак и за противнике 'Северног тока 2'“, изјавио је за Ројтерс стручњак за спољну политику Зелених Омид Нурипур.

Тај гасовод јесте и остаће погрешна немачка одлука, али то није америчка одлука, додао је он.
„Управо ми, Зелени, који смо се увек борили против гасовода, не можемо да схватимо каквом пријатељству теже ако уводе санкције пријатељима када послују са трећом страном“, истакао је Нурипур.
Зелени до сада нису давали такве изјаве.
Истовремено, како се очекује, већ у среду ће бити представљен и коалициони споразум, а у наредној влади Немачке, чланови странке Аналена Бербок и Роберт Хабек могли би да буду на челу Министарства спољних послова и новог Министарства економије и климе.
Подсетимо, амерички државни секретар Ентони Блинкен је раније изјавио да су САД најавиле су да ће увести санкције за два брода и једној руској компанији укљученој у изградњу пројекта гасовода „Северни ток 2“.
У уторак је на сајту Министарства финансија САД објављено да су Сједињене Америчке Државе увеле санкције против компаније „Трансадриа“ и брода „Марлин“ који су повезани са пројектом „Северни ток 2“.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2021
РУСИЈА
Лавров: Запад уводи санкције и са и без разлога
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала