- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Откривени нови детаљи о аутобуској несрећи у Бугарској

© REUTERS / STOYAN NENOVКола хитне помоћи, трагедија у Бугарској
Кола хитне помоћи, трагедија у Бугарској - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2021
Пратите нас
Ако се погледају доступне информације о саобраћајној несрећи у Бугарској, може се рећи да се возач аутобуса није понашао у складу са насталом ситуацијом, сматра бивши истражитељ Георги Илиев.
Према речима експерта, возач је прво ударио у ограду која се налазила десно, након чега је аутобус кренуо лево, а затим опет десно.
"Нешто се десило у том тренутку", изјавио је Илиев телевизији БНТ.
"Главни задатак оних који спроводе истрагу је да открију време пожара: да ли је настао пре него што је возач изгубио контролу над возилом или након судара са оградом. Шта је тачно тамо горело? Јер, ствара се утисак да је пожар био врло кратак, али са веома високом температуром", изјавио је експерт.
Он је додао да за четири-пет минута, колико обично горе аутобуси, путници имају могућност да дођу себи и разбију стакло. Илиев је претпоставио да потенцијална снажна експлозија није дала могућност путницима да брзо реаговати.
"Они који су били присебни, разбили су стакло и успели су да се спасе", изјавио је експерт.
У македонским медијима је објављена информација да се у аутобусу могла налазити пиротехника. Министар иностраних послова Бујар Османи је, ипак, позвао да се ова информација не шири.
"Није време за спекулације. Породице се налазиле у веома тешком емоционалном стању. Непроверене спекулације њихово стање чине још тежим", изјавио је Османи.
Превозник „Беса Транс БТБ“ на свом Фејсбук профилу демантовао је да је у аутобусу превожена пиротехника или шверцовано гориво.

Аутобус није имао лиценцу, превознику одузета дозвола за рад

Аутобус у власништву „Беса Транс БТБ“ који је изгорео у Бугарској није било лиценциран за међународни превоз путника или било коју другу врсту превоза, па је овом предузећу данас одузета дозвола за рад, саопштено је из Министарства саобраћаја и веза Северне Македоније.
У саопштењу се истиче да возило не постоји ни у електронској евиденцији издатих дозвола за обављање унутрашњег или међународног превоза путника које води Министарство саобраћаја и веза.
Додаје се да су регистрована три лиценцирана возила компаније "Беса транс БТБ", али да изгорелог аутобуса нема међу регистрованим возилима.
Из Министарства истичу и да је Влада на прошлој седници обавезала Инспекторат да изврши ванредну контролу у предузећу "Беса транс".
Несрећа у Бугарској - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2021
РЕГИОН
Откривен узрок удеса у Бугарској, покренут поступак за одузимање дозволе македонском превознику
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала