- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Висока безбедност и ефикасност: Објављени детаљи о руској вакцини за децу од 12 до 17 година

© Пресс-служба мэра и правительства Москвы / Уђи у базу фотографија„Спутњик лајт“ вакцина
„Спутњик лајт“ вакцина - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2021
Пратите нас
Вакцина против вируса корона за децу од 12 до 17 година направљена је на истој платформи као и „Спутњик Ве“ (Sputnik V), састоји се од две компоненте које се примају у размаку од 21 дана, саопштила је прес служба Министарства здравља Русије.

„Како би се деца од 12 до 17 година поуздано заштитила од вируса корона, њихово здравље и животи, Центар ‘Гамалеја’ Министарства здравља Русије је произвео вакцину ‘Гам-Ковид-Вак М’. Препарат је направљен на истој платформи као и вакцина ‘Спутњик Ве’ која се добро показала у више од 70 земаља и којом је у свету вакцинисано више од 100 милиона људи, као и ‘Спутњик лајт’. ‘Гам-Ковид-Вак М’ се као и ‘Спутњик Ве’ састоји из две компоненте и прима се у интервалу од 21 дана“, наводи се у саопштењу.

Прецизирано је да је нова вакцина прошла сва неопходна клиничка испитивања током којих је показала високу безбедност и ефикасност. Министарство је регистровало вакцину на основу позитивног стручног мишљења.
„Од укупног броја заражених вирусом корона у Русији од почетка пандемије до данас малолетници чине преко пет одсто, што је мање него у многим земљама, али због ширења 'делта' соја број оболелих расте“, саопштава прес-служба руског Министарства здравља.
Руско Министарство констатује да, према мишљењу међународних стручњака, вакцинација адолесцената не само да смањује оболевање и број тешких случајева међу том старосном групом, већ доводи до смањења заражавања међу становништвом уопште.
Истиче се да се тренутно у Русији лечи од вируса корона више од 30.000 деце. Код многих се болест манифестује у тешком облику, наглашава се у саопштењу.
Раније је саопштено да је у Русији одобрена примена вакцине против вируса корона „Спутњик-М“ за децу од 12 до 17 година.
Вакцинација у Африци - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2021
СВЕТ
СЗО: Деца су у малом ризику, дајте вакцине прво сиромашнима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала