- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бајденов рејтинг у паду

© Sputnik / Павел Бедняков / Уђи у базу фотографијаЏозеф Бајден
Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2021
Пратите нас
Неуспешан покушај администрације Џозефа Бајдена да успори раст цена и инфлације додатно је уздрмао његову популарност, па председника САД сада подржава свега 42 одсто испитаника у истраживању које су заједнички спровели Ен-Пи-Ар и Универзитет Мерист.
Сличан резултат добио је и сајт „FiveThirtyEight“, па је иза Бајдена, од америчких председника после Другог светског рата, остао само Доналд Трамп, чија је популарност у овој фази износила свега 38,4 одсто.
Пад популарности председника Американци су назвали „крајем меденог месеца“, што је суштински резултат неуспешних покушаја администрације да се избори са растом цена и инфлацијом, која је у последњих 12 месеци скочила за 6,2 одсто.
Раст цена посебно је погодио Американце пред Дан захвалности, што су републиканци искористили како би ривале засули новим таласом критика на рачун вођења економије.
Једнако је неизвестан исход покушаја Бајденове администрације да, пуштањем 50 милиона барела нафте из федералних резерви, заузда раст цена горива.
Више од половине испитаника, како преноси РТС, противи се начину на који Бајден води америчку економију, што је драстичан пад у односу на април, када је 54 одсто Американаца подржавало његове акције на пољу економије.
Нафтна палтформа - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2021
РУСИЈА
Бесмислени Бајденов покушај да обори цену црног злата
Амерички председник Џозеф Бајден на Самиту Г20 у Риму - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2021
СВЕТ
Бајден ће се кандидовати за председника 2024. године
Земљина лопта у рукама човека - Sputnik Србија
Све вести из света

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала