- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда мора кроз „луду шуму“ по европско пролеће

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICГелор Канга и Дејан Станковић
Гелор Канга и Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2021
Пратите нас
Фудбалери Црвене звезде имају зицер да преко Лудогореца (18.45) закораче у европско пролеће у случају освајања три бода. Црвено-бели су у „лудој шуми“ славили голом Гелора Канге и сада ће учинити све да исту учине пред децом на Маракани јер због казне неће бити хука Делија са трибина.
Две суспензије кроје тим српског шампиона, с обзиром на то да Дејан Станковић не може да рачуна на Милоша Дегенека и Марка Гобељића који „поцрвенели“ у утакмици претходног кола са Мидтјиландом (0:1).
Тада је Звезди изречена и суспензија због дивљања навијача по завршетку сусрета, када је гађан судија, а погођен члан стручног штаба црвено-белих.
Звезда ће ослушкивати и резултат у Данској где се састају Мидтјиланд и Брага (18.45), али је јасно да Станковићева чета која је у Лучанима минулог викенда постигла пет голова (5:1), иде на тријумф за миран зимски сан који води у европско пролеће у Лиги Европе.
Идеалан сценарио за Катаија и другове свакако је тријумф, уз реми у Данској, чиме би Звезди у мечу последњег кола у Португалији против Браге био довољан реми за директан пласман у осмину финала са првог места из Групе Ф. Друго место води у шеснаестину финала Лиге Европе.
„Морамо да победимо да бисмо могли нечему да се надамо. Важно је да освојимо три бода, а шта буде у Данској биће. Нећу имати никакву комуникацију са било ким око резултата са утакмице Мидтјиланда и Браге док траје наш меч. До сада то нисам радио, остаћу доследан и даље. Искључиво сам фокусиран на то како ћемо ми да одиграмо“, поручио је Дејан Станковић на конференцији за медије.
Жесток ритам, четвртак-недеља тренутно је на снази, а Станковић поручује да се црвено-беле машинерија захуктава.
„Хватамо залет до 15. децембра и паузе. До тада ћемо играти на свака три дана, а већ сада је једна од најбитнијих утакмица у полусезони. Европа је Европа, ту свако иде на победу. Видим да се прича да ће Лудогорец доћи без неколико играча, али ако премотамо филм и ми смо у Разграду били без неколико кључних фудбалера, па смо остварили једну од најлепших победа у последње време“, реалан је шеф стручног штаба Звезде.
Јасно је да ни Бугари не долазе у Србију с белом заставом, што потврђују и речи њиховог тренера Генчева да ће ићи на тријумф. Свестан је тога и Станковић.
„Нико неће рећи да планира да изгуби. Сви знате шта победа може да донесе. Ко год да изађе против нас, каква год формација или тим, идемо увек максимално. Наравно, поштујемо Звезду, одличну су у последњих десетак година, створили су лепу историју клуба, како у Бугарској, тако и у Еврoпи. Ми гледамо наш циљ, знамо који је“, јасан је Дејан.
С обзиром на већ горе поменуте суспензије, у састав Црвене звезде за меч петог кола Лиге Европе са Лудогорецом требало би да „ускоче“ Милан Гајић који ће на десном боку заменити Гобељића, док ће Панков чинити штоперски тандем са Александром Драговићем, а лево ће бити Милан Родић.
Милан Борјан коначно би требало да заузме место између статива, пошто се вратио из Канаде где је имао репрезентативних обавеза, а исписао је и историју као голман који је на највише утакмица сачувао мрежу, када је Канада у питању. Учинио је то рекордних 26 пута.
Зато и не чуди колика је важност капитена Звезде у утакмици са Лудогорецом, клубом, чије је иначе боје бранио током каријере.
© AP Photo / Darko VojinovicАлександар Катаи
Александар Катаи - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2021
Александар Катаи
Станковић би требало да се определи за формацију 4-2-3-1. Испред последње четворке два „осигурача“ по свој прилици биће Његош Петровић и Гелор Канга, херој из Разграда који је у форми што потвђрује и спектакуларан погодак у Лучанима против Младости када је „испалио пројектил“ у свом стилу.
Габонцу је недавно преминуо отац, али је он успео да се издигне изнад породичне трагедије, стави се на располагање тренеру Станковићу и учествује у убедљивом тријумфу прелепим поготком.
Трио испред Канге и Петровића, чиниће Ел Фарду Бен који ће дејствовати по десној страни, тик иза најистуренијег Милана Павкова биће Александар Катаи, док је позиција левог крила резервисана за Мирка Иванића. Неретко Станковић ротира токог самог меча Катаија и Иванића, што свакако треба узети у обзир.
Радује Катаијев повратак у форму што потврђују три гола у мрежи Младости минулог викенда. Оно што јесте проблем за Звезду су навијачи којих неће бити, већ ће подршку црвено-белима пружати деца, која су се у неким претходним утакмицама фантастично показала и носила шампиона Србије.
„Наравно, недостајаће нам навијачи. У Лучанима су били иза наше клупе, давали нам ветар у леђа. Играли смо пред децом против Каирата, била је лепа и пријатна атмосфера. Звездаш је звездаш, дали је дете или одрастао, то је мање битно. Сви ће бити уз нас. Требало би одиграти јаку такмичарску утакмицу за све оне који неће моћи да дођу на Маракану, да обезбедимо пролеће у Лиги Европе. Не зависи само од нас, али циљ морамо да остваримо", подвукао је Дејан Станковић.
Јошуа Кимих - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2021
СПОРТ
Откривамо шта стоји иза антиваксерског хаоса у „поносу Немачке“
Српски фудбалер Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2021
СПОРТ
У Лондону мук и бес због мистериозног изостанка хероја – „Не брините, био ми је потребан одмор“
Тренер Србије Младен Крстајић на мечу с Костариком - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2021
СПОРТ
Бивши селектор Србије близу шансе да опет оде на Мундијал
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала