- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Грађанима Северне Кореје забрањено да носе кожне капуте – да не би имитирали Ким Џонг Уна /фото/

© AFP 2023 / STRКим Џонг Ун
Ким Џонг Ун - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2021
Пратите нас
Северна Кореја је забранила грађанима да носе кожне капуте, након што је тај модни детаљ постао омиљен лидеру те земље Ким Џонг Уну.
Како преносе медији, Ким је обукао кожни капут први пут 2019. године и од тада је тај део одеће постао популаран међу елитом Северне Кореје, која је желела да покаже своју лојалност вођи.
Недавно, међутим, имитације су постале све чешће и "модна полиција" је послата да затвори радње које продају кожне капуте и да их на улици скида са људи, због забринутости да би ти "лажњаци" могли да начине Кимов изглед јефтиним и да му подрију ауторитет.
"Полиција каже да ношење капута са циљем да неко изгледа као лидер је ''непримерен тренд'' којим се оспорава ауторитет Кима. Власт је рекла јавности да не носи кожне капуте, јер је то део партијске директиве, да одлучи ко може да их носи", рекао је неименовани извор из Северне Кореје за Радио слободна Азија.
Сличне верзије капута као Кимове прво су почеле да се појављују у септембру ове године, када се незванично поново омогућена трговина између Кине и Северне Кореје, после прекида због пандемије.
То је омогућило трговцима да почну да набаваљају синтетичку кожу и праве капуте.
Радио слободна Азија тврди да је имао увид у документе о увозу претходних месеци, у којима се види да је на десетине метара материјала увезено.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала