- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Русији најављена државна тестирања оклопних возила на платформи „Бумеранг“

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаБорбено пешадијско возило К-17 "Бумеранг" на сајму војне технике "Армија 2017."
Борбено пешадијско возило К-17 Бумеранг на сајму војне технике Армија 2017. - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2021
Пратите нас
Почетак државних тестирања оклопног транспортера и борбеног возила пешадије на бази платформе „Бумеранг“ планиран је за пролеће 2022. године, изјавио је потпуковник Јуриј Чикин у фабрици за машиноградњу у Арзамасу.

„Прелиминарна тестирања возила завршена су са позитивним резултатом. Тренутно се дорађују прототипи за државна тестирања чији је почетак планиран у марту-априлу 2022. године“, рекао је Чикин.

Како је прецизирао, планирано је да се државна тестирања заврше у новембру-децембру следеће године.
Раније је заменик министра одбране Русије Алексеј Криворучко посетио погон и оценио је напредак радова на оклопним возилима на платформи „Бумеранг“, производњу оклопног возила „Тигар“ и оклопних транспортера БТР-82А.
Војно-индустријска компанија је на платформи „Бумераг“ направила оклопни транспортер К-16 и борбено возило пешадије К-17. Први је опремљен борбеним модулом са митраљезом калибра 17,7 милиметара, а на К-17 је инсталиран борбени модул „Бумеранг-БМ“ са аутоматском пушком 2А42 калибра 30 милиметара, као и лансирни систем за противтенковске ракете „Корнет“.
Оклопни транспортер „Бумеранг“ - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2021
Бржи од „Армате“: Русија спрема нови тенк на точковима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала