- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Вакцина „Спутњик Ве“ у Мађарској показала ефикасност од 85,7 одсто

© Sputnik / Илья Наймушин / Уђи у базу фотографијаАмпуле са вакцином против ковида "Спутњик Ве"
Ампуле са вакцином против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2021
Пратите нас
Вакцина против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V) показала је ефикасност на нивоу 85,7 одсто против ковида 19 и 98 одсто заштите од смртних случајева, наводи се у подацима независног истраживања у Мађарској које је објавио Руски фонд за директне инвестиције (РФПИ).

„Независно истраживање у коме је извршено поређење пет вакцина (‘Спутњик Ве’, ‘Модерна’, ‘Фајзер-Бионтек’, ‘Синофарм’ и ‘АстраЗенека’) против вирус корона, спроведено је на територији државе-чланице ЕУ – Мађарске. У истраживању је доказано да вакцина ‘Спутњик Ве’ има најбољу заштиту од 98 одсто против смртних случајева. ‘Спутњик Ве’ је ефикасан 85,7 одсто против инфекција корона вирусом и лидер је међу вакцинама заједно са препаратом компаније „Модерна“, наводи се у саопштењу Руског фонда за директне инвестиције.

Истраживање је спроведено на основу анализа података након вакцинације грађана Мађарске двема компонентама вакцина „Спутњик Ве“, „Модерна“, „Фајзер-Бионтек“, „Синофарм“ и „АстраЗенека“ у периоду од 22. јануара до 10 јуна 2021. године.
Обрађени су подаци након вакцинације 820 хиљада људи „Спутњиком Ве“. Међу пацијентима узраста од 16 до 44 године „Спутњик Ве“ је показао потпуну заштиту (100 одсто) против смртних случајева вируса корона.
Вакцина Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2021
РУСИЈА
Назална верзија „Спутњика Ве“ догодине на међународном тржишту
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала