- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Зеленом фарбом оскрнављена спомен-плоча борцима Републике Српске и Ратку Младићу у Источном Сарајеву

© REUTERS / CHRIS HELGRENРатко Младић долази на састанак са генералом Филипом Моријоном, командантом снага УН, март 1993.
Ратко Младић долази на састанак са генералом Филипом Моријоном, командантом снага УН, март 1993. - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2021
Пратите нас
Непознато лице или више њих вечерас су зеленом фарбом поново на Врацама у Источном Новом Сарајеву оскрнавили спомен-плочу у част Војске Републике Српске /ВРС/ и генерала Ратка Младића, али је очишћена захваљујући брзој интервенцији радника Комуналног предузећа „Рад“.
У Комуналном предузећу „Рад“ Срни је потврђено да су одмах након скрнављења спомен-плоче реаговали на позив градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића и у кратком року очистили фарбу.
Претпоставља се да је на спомен-плочу постављену на Врацама у знак сећања на војну смотру коју је ту у мају 1992. године извршио генерал Младић, фарба вечерас бачена из аутомобила, а раскрсница на којој се спомен-плоча налази покривена је видео-надзором, па ће више детаља о овом случају и починиоцима бити познато накнадно, преноси РТРС.
Спомен-плоча на Врацама била је на мети вандала и 17. новембра када је посута белом фарбом.
Плочу је поставила Борачка организација Источно Ново Сарајево 2014. године на Врацама, неколико километара од центра Сарајева
Недавно је Градско веће Сарајева усвојило иницијативу делегата Алме Ченгић којом се захтева од канцеларије високог представника да наложи скидање спомен-плоче.
Мурал посвећеном Ратку Младићу - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2021
РЕГИОН
Сарајево: Бачена бела фарба на плочу Ратку Младићу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала