- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Амерички бизнисмени: Вашингтон да призна „Спутњик Ве“

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаРуска вакцина Спутњик Ве
Руска вакцина Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
Пратите нас
Америчка привредна комора у Русији (AmCham) обратила се Стејт департменту САД са молбом да одобри вакцину „Спутњик Ве“ (Sputnjik V), изјавио је листу „Известија“ председник Коморе Алексис Родзјанко.
Према његови речима, за путовања из Русије у САД је потребна виза која се „сада не може добити“, као и вакцинација препаратом који су одобриле америчке власти или СЗО.
„Зато смо упутили молбу влади САД да за службена путовања прихватају и друге вакцине, између осталог и „Спутњик Ве“, рекао је Родзјанко.
Председник Америчке привредне коморе је појаснио да је Стејт департман узео документ у разматрање.
У прес служби Министарства здравља Русије су навели да су Москва и Вашингтон и раније разматрали питања о сертификацији почетком октобра. Као резултат преговора руско министарство је упутило писмо САД са предлогом.
Почетком прошлог месеца министар здравља Русије Михаил Мурашко је након састанка са представницима САД у Женеви изјавио да су уклоњене све препреке за признавање вакцине „Спутњик Ве“ у Светској здравственој организацији и да су остале само неке административне процедуре.
Подсетимо, вакцина „Спутњик Ве“ је одобрена у 71 земљи са укупним бројем становника од четири милијарде људи. Према броју сертификата за коришћење налази се на другом месту на свету. Њена ефикасност је 97,6 одсто према резултатима анализа података који су добијени испитивањем 3,8 милиона вакцинисаних Руса.
Вакцина Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2021
РУСИЈА
Назална верзија „Спутњика Ве“ догодине на међународном тржишту
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала