- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кад „Блумберг“ фантазира: Руси крећу са Камчатке и неће пре јануара

© Sputnik / Сергей Аверин / Уђи у базу фотографијаПрипадник Народне милиције ДНР на контакт-линији
Припадник Народне милиције ДНР на контакт-линији - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
Пратите нас
Припреме Русије за „напад“ на Украјину стигле су и до Камчатке где су наводно пребачене снаге у случају да избије глобални рат, пише америчка агенција „Блумберг“ позивајући се на аналитичаре.
У чланку се наводи и да „свеобухватни напад“ Русије на Украјину није вероватан пре јануара због блатњаве земље, топлог времена и потребе за додатним снагама.
Подсетимо, портпарол Кремља Дмитриј Песков већ је раније коментарисао наводе ове америчке агенције на тему напада на Украјину, указујући да многе америчке медије користе као канал за информативну кампању против Русије.
Он је, такође, рекао и да велики број чланака у западним медијима на ову тему сугерише да су могуће провокације и да се тензија диже вештачки.
Тврдње да Москва наводно припрема војну инвазију на Украјину могу послужити као параван за агресивне тежње Кијева да проблем Донбаса реши војним путем, наглашено је у Кремљу.
Реаговао је и шеф руске дипломатије Сергеј Лавров који је указао да кијевски режим настоји да себе прикаже као жртву руске агресије.
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2021
РУСИЈА
„Ко ће кога напасти – Русија Украјину, или ипак обрнуто“: Кремљ открива „детаље“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала