- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ прокоментарисао сусрет Путина и Вучића

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаПоглед на Кремљ
Поглед на Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
Пратите нас
Русија и Србија у наредних пола године, колико је продужен уговор о испорукама гаса, могу на миру и конструктивно да усагласе даље услове за испоруку овог енергента, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Јуче је одржан детаљан, конструктивни и пријатељски разговор са председником (Александром) Вучићем. За наше српске пријатеље главно питање је било продужење на пола године актуелног уговора о гасу. У њему је фиксирана формула израчунавања цене. Знамо да у дугорочним уговорима формирање цене иде по формули која се заснива на цени нафте и нафтних деривата, и наравно, она се суштински разликује од начина формирања цене на спот тржиштима“, навео је Песков.
Како је додао, Србија ће у наредних шест месеци добијати гас по изузтетно повољној цени за природни гас, што ће јој омогућити да превазиђе зимски период.
„А за то време ће привредни субјекти на миру и конструктивно, како је јуче рекао председник, усагласити наставак уговора“, рекао је Песков.
Он је додао да је руски председник прихватио позив да посети Србију наредне године и да ће време посете бити усаглашено дипломатским каналима.
Подсетимо, у Сочију је јуче одржан 19. по реду сусрет двојице председника. Вучић је после састанка рекао да ће Србија у наредних шест месеци плаћати гас по истој цени као и до сада - 270 долара и да је договор постигнут са руском страном спас за Србију, јер нећемо имати проблема ни са гасом, нити са струјом, али ни са грејањем и свеукупним снабдевањем.
Састанак председника Србије и Русије, Александра Вучића и Владимира Путина, у Сочију - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2021
РУСИЈА
Путин: Став Русије о Косову непромењен, Москва подржава Београд
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала